• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Dacă PLDM nu cedează şi preşedintele Timofti face jocul lui Filat, vor fi alegeri anticipate

    Mihai Ghimpu: Dacă PLDM nu cedează şi preşedintele Timofti face jocul lui Filat, vor fi alegeri anticipate

    06.03.2013  

    Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu exclude faptul că în Republica Moldova ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru se va întâmpla, însă, doar dacă PLDM va insista asupra candidaturii lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru. În acelaşi timp, şeful liberalilor spune că alianţa încă nu a murit şi că trebuie să meargă mai departe. Ghimpu a făcut aceste declaraţii la Euro TV.

    "Dacă Partidul Liberal Democrat nu cedează şi preşedintele Timofti face jocul lui Filat, vor fi alegeri anticipate, iar PLDM va muri în alegeri. Prezenţa lui Filat, în continuare, în fruntea Guvernului sau în una din cele trei funcţii în stat înseamnă moartea Alianţei. La viitoarele alegeri comunişti ne vor mătura. Lumea nu va vota o Alianţă în frunte cu oameni corupţi", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

    Şeful liberalilor i-a adus acuzaţii dure premierului Vlad Filat, învinuindu-l de distrugerea Alianţei de guvernare, odată cu denunţarea acordului AIE 2. Cu toate acestea, Ghimpu susţine că Alianţa nu a murit. "Alianţa trebuie să existe în continuare. Ea nu înseamnă Ghimpu, Lupu sau Filat. Ea însemnă trei partide. Fără această Alianţă, PLDM, PD şi PL sunt nişte partide ca şi toate celelalte. Dacă nu rămân la putere formaţiunile membre ale AIE, noi pierdem susţinerea financiară a europenilor. Filat acum trebuie să dea dovadă de educaţie şi puţină ruşine. Trebuie să lase de la el pentru ca lucrurile să fie duse la bun sfârşit. Alianţa nu a murit. Ea e puţin buimatică. Parcă ar fi după beţie", a mai spus Ghimpu.

    Publika.md menţionează că Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a primit astăzi vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului. Ulterior, premierul în exerciţiu a anunţat că va semna demersul prin care îşi va prezenta demisia în faţa preşedintelui ţării vineri, 8 martie. Potrivit Constituţiei, după demisia întregului Cabinet de miniştri, şeful statului urmează să desemneze un nou prim-ministru, care va prezenta Parlamentului, într-un interval de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet.

    Votul de astăzi a venit ca urmare a crizei politice, care a început la 13 februarie, odată cu denunţarea acordului AIE 2 de către premierul Vlad Filat. Moţiunea de cenzură a fost depusă în Parlament săptămâna trecută, de fracţiunea comuniştilor. Motivul pe bază pe care l-a menţionat PCRM a fost corupţia din cadrul Guvernului.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com