• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu sugerează că ar putea cere demisia lui Timofti, dacă-l propune iar pe Filat premier

    Mihai Ghimpu sugerează că ar putea cere demisia lui Timofti, dacă-l propune iar pe Filat premier

    05.03.2013  

    Imediat după demiterea Guvernului, în ședința de astăzi a Parlamentului, Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui Republicii Moldova, în cazul în care cel din urmă va propune din nou candidatura lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru, anunță UNIMEDIA.

    „În cazul în care domnul președinte va insista ca această criză să fie de lungă durată - asta înseamnă și refuzul europenilor de a mai susține R. Moldova - sau în cazul în care vor elibera miniștrii, eu voi cere demisia președintelui Republicii Moldova. L-am înaintat atunci și am spus că este trimis de Dumnezeu, dar necuratul l-a luat și l-a pus sub dânsul.

    Eu n-am nimic cu Vlad Filat și n-am avut. Și Filat și Plahotniuc sunt doi drumeți în parcurgerea drumului european. Atât. Dar viitorul european este pus în pericol de Filat. El a făcut acum să blocheze acest curs. Trebuia să înțeleagă că războiul, început de el mai demult cu Plahotniuc, înseamnă război între PLDM și PD. Eliberarea lui Plahotniuc este egală cu eliberarea lui Filat. Fără unul sau fără altul nu poate exista Alianță”, a comentat liberalul Ghimpu.

    Cu referire la invitația lansată de speakerul Marian Lupu, liberalul a declarat, ironic, că va merge „ cu un buchet mare de trandafiri albi, pentru cel care are grijă de alianță”.

    „Merg diseară, sigur că merg. Scopul meu și al Partidului Liberal nu este de a băga republica în alegeri anticipate, ci de a salva Alianța. Nu salvarea lui Ghimpu, Plahotniuc, Lupu sau Filat, dar a Alianței, pentru ca să ducem la bun sfârșit integrarea europeană. Iar integrarea europeană o poți duce la bun sfârșit doar prin tragerea la răspundere a celor care au compromis denumirea de integrare europeană - valori, oameni și nu funcții, bani sau putere. PLDM, PD și PL sunt părți componente ale acordului semnat între partide, nu între trei lideri”, a mai adăugat Ghimpu.

    Liderul PL a spus că reformatarea AIE depinde în primul rând de Vlad Filat. „Reformatarea Alianței poate avea loc în condițiile în care Vlad Filat conștientizează ce a făcut, demonstrează că nu a fost un trădător, că nu a vândut țara intereselor Federației Ruse, se împacă cu această situație și înaintează o altă persoană din partea PLDM în această funcție, nu neapărat prim-ministru. Acum tot depinde de Vlad Filat”.

    În acest sens, sursa a propus „propriul exemplu”: „Fă, domnule, un pas înapoi. Prin asta poți demonstra că ai greșit și că poți corecta prin înaintarea unei alte candidaturi. Din partea PLDM-ului, curățim pe toți cei care sunt corupți și atunci Alianța merge înainte, să revină credibilitatea din partea cetățenilor și a partenerilor europeni”, a conchis Mihai Ghimpu.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com