• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mesajul şi programul Tineretului Liberal de Dragobete 2013

    Mesajul şi programul Tineretului Liberal de Dragobete 2013

    22.02.2013  
    Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor Dragobetele, care se sărbătoreşte la 24 februarie, Tineretul Liberal îi felicită pe tinerii din Republica Moldova, dorindu-le multă dragoste, sănătate şi fericire.

    "Dragi tineri, se apropie sărbătoarea dragostei Dragobetele, Ziua Îndrăgostiţilor. Dragobetele, moştenită de la daci, este ziua în care este sărbătorită iubirea, cu mare dăruire de suflet, fiindcă este sărbătoarea strămoşilor noştri.

    Începutul promovării acestei frumoase sărbători în Moldova, Tineretul Liberal i-a dat start în anul 2007 şi suntem foarte mândri de faptul că din an în an această sărbătoare prinde rădăcini printre tineretul român din Republica Moldova.

    Cine iubeşte, cine vrea să iubească, dar nu există viaţă fără iubire, sunt așteptați duminică, 24 februarie 2013, ora 12.00, în scuarul Arcului de Triumf pentru a sărbători dragostea fără de care nu putem trăi - Dragobetele sărută fetele

    În această zi frumoasă şi plină de iubire veţi avea posibilitatea să fiţi alături de tinerii liberali îmbrăcaţi în haine naţionale. Baieţilor, indiferent de apartenența politică, le dorim să fie mai curajoşi şi să facă ceea ce făcea Dragobetele, să sărute fetele, să le alinte în leagănul iubirii pentru a simţi, odată în plus, ce înseamnă inima plină de iubire", se spune în mesajul de felicitare al Tineretului Liberal.

    Tineretul Liberal anunţă desfăşurarea la 24 februarie 2013 a unui program de Dragobete:
    • Cu începere de la ora 12.00, în Scuarul Arcului de Triumf din centrul Chişinăului, mai mulţi tineri liberali îmbrăcaţi în haine naţionale vor felicita fetele cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor printr-un sărut pe obraz, păstrând datina sărbătorii ”Dragobetele sărută fetele!”.
    • De asemenea, va fi instalat “Leagănul Iubirii”, în care îndrăgostiţii vor putea să se fotografieze.

    Dragobetele este sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Este marcată la 24 februarie în Republica Moldova şi România. Conform tradiţiei populare, în dimineaţa de Dragobete, fetele adunau zăpadă şi o topeau, păstrând apa în vase noi. Cine se spala cu această apă devenea mai frumoasă şi avea noroc în dragoste. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului şi plecau să caute flori de primăvară prin păduri şi lunci.

    La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, el o săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia ”Dragobetele sărută fetele!” Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-şi arăta dragostea în faţa comunităţii.

    Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale, Dragobetele defineşte între popoarele lumii specificul naţional al românilor.

    Află mai multe despre programul de DRAGOBETE 2013 de pe evenimentul creat pe Facebook!

    http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/551405_603224503025623_1282979567_n.jpg

    Departamentul Comunicare al Tineretului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com