• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către studenţi: Ieşiţi şi luptaţi pentru libertate! Ce v-aţi speriat de 7 aprilie?

    Mihai Ghimpu către studenţi: Ieşiţi şi luptaţi pentru libertate! Ce v-aţi speriat de 7 aprilie?

    19.02.2013  

    “Unde nu-i minte, vai de popor. Noi de 20 de ani ne luptăm, dar nu văd niciun rezultat. Sunteţi cea mai deşteaptă generaţie. Învăţaţi şi fiţi mai activi, luptaţi. Nu aşteptaţi de la noi, de la politicieni pentru că vedeţi ce se întâmplă. La alegeri toţi suntem buni, pe urmă - uităm. Ieşiţi şi luptaţi pentru libertate. Ce v-aţi speriat de 7 aprilie?”. Declaraţia a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu la întâlnirea avută cu studenţii şi profesorii de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale.

    Deşi i-a criticat dur pe colegii din AIE, Ghimpu crede că mai există o speranţă de a salva AIE. “Comuniştii au un singur interes - dispariţia AIE. Nu ştiu ce va fi mai departe, dar Alianţa trebuie să existe. Pentru mine Alianţa este tot, Alianţa înseamnă libertate”, a specificat liberalul.
     
    Totodată, liderul PL a comparat Republica Moldova cu o grădină. “Republica Moldova este o grădină şi chiar noi nu suntem în stare să facem ordine în ea? Să sădim cartofi, varză, morcov - nu că morcovul nu-mi place”, a precizat Mihai Ghimpu.
     
    De asemenea, Ghimpu a calificat situaţia politică din ţară ca fiind una tristă şi jalnică. “Să ajungem în anul pe care-l ştim istoric şi să punem interesul personal mai presus de cel naţional?! Trebuia să semnăm două documente. Şi noi în loc să ne gândim la acest an, noi ne apucăm de o tragedie de care nici cei care au rămas vii nu sunt bucuroşi”, a afirmat liberalul.
     
    Liderul PL consideră că problema Republicii Moldova nu este Plahotniuc, ci Filat. “Problema Republicii Moldova nu este Plahotniuc, problema este Filat. MAI, FISC totul este al lui. Asta este problema Republicii Moldova şi nu am să iert niciodată pe nimeni pentru asta. Eu când am văzut ce s-a întâmplat ieri m-au luat fiorii. Ce puteţi lua de la liberal-democraţi după ziua de ieri? Nu cât îţi trebuie?”, s-a întrebat Ghimpu.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com