• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL nu va susţine un Guvern minoritar

    PL nu va susţine un Guvern minoritar

    15.02.2013  

    Partidul Liberal nu va susține un Guvern minoritar din două motive: nu va vota alături de comuniști și nu vrea compromiterea Acordurilor care urmează să fie semnate între RM-UE. Această explicație a fost oferită de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, relatează UNIMEDIA.

    „Am ajuns că avem Guvern, dar nu avem majoritate parlamentară. Nu poate exista un Guvern fără majoritate parlamentară. Există practici de guverne minoritare, dar aici nu trece. PL nu va accepta un Guvern minoritar, susținut de PCRM. Exclus! M-au sunat azi. Am vorbit cu multă lume, cu ambasadori, dar am zis: „Mă scuzați. Îmi pare rău dar, întrebarea nu trebuie pusă PL-ului”. Toți cunosc care este politica noastră”, a menționat Ghimpu.

    În opinia liberalului, despre renegocierea Acordului AIE nici nu poate fi vorba. „Nici nu vreau să vorbesc. Astea sunt aberații. Este deja un Acord semnat. Denunțarea nu se face prin declarații. Și apropo, nu de la Guvern, ci de la partid. A vorbit în calitate de prim-ministru, nu de președinte de partid. Acordul a fost semnat pe fiecare foaie, deci denunțarea poate fi doar în scris. Ce-mi dictează el mie sau PL-ului. Ce mă interesează că el a delegat. Grupul se formează atunci când se ajunge la consens pe un anumit subiect”, accentuează sursa citată.

    Liderul PL consideră că discuțiile AIE trebuie purtate nu prin intermediul presei, însă nu vrea să schimbe el obiceiul. „Dar pentru ce să-l sun? Dacă dl Filat îmi spunea mie în față, la ședința Alianței, îi spuneam și eu. Dar el, trei ani de zile discută cu noi prin intermediul ecranului, televizorului, a postului de radio sau prin bloggeri și analiști pe care îi are. E treaba lui. Așa o să discut și eu. Trebuia să ne întrunim noi ei trei lideri AIE, fără Plahotniuc, că aici e scânteia, și să spună ce nu mai merge”, consideră Mihai Ghimpu.

    „Cu adevărat la toamnă nu vor fi semnate Acordurile, așa mi s-a spus. Dacă vor fi alegeri anticipate, acordurile au zburat pentru totdeauna. Așa mi s-a spus. La fel dacă va fi guvern minoritar”, a concluzionat acesta.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com