• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu: Cea mai mare realizare a anului 2012 este condamnarea crimelor comunismului

    Valeriu Munteanu: Cea mai mare realizare a anului 2012 este condamnarea crimelor comunismului

    19.12.2012  

    Cea mai mare realizare a anului 2012 este condamnarea crimelor comunismului şi interzicerea simbolicii comuniste – a declarat pentru TRIBUNA deputatul liberal Valeriu Munteanu.

    „Este un deziderat în care cred și mă regăsesc. Mă bucur că acest lucru, care trebuia să fie realizat încă acum 20 de ani, s-a realizat acum, în 2012. Or, acea moștenire vitregă pe care o avem trebuie limitată la maxim”, a menţionat el.

    Valeriu Munteanu a spus că „o altă realizare personală, cu mult mai mare”, este acea că i s-a născut cea de-a treia fiică, Smaranda. „E o realizare incomparabilă”, a precizat el.

    Deputatul afirmă că „o dezamăgire profundă, care i-a lăsat un gust amar, este ritmul încet cu care liberalii reuşesc să promoveze în AIE acele legi care ar restabili importanța limbii române și a valorilor noastre naționale”. Totodată, el se declară optimist în ceea ce ţine de identificarea unei soluţii în acest sens.

    „De cele mai multe ori ni se aduc argumente că nu este timpul și că avem alte priorități. Eu sunt absolut sigur că noi vom reuși să le facem pe toate dacă va exista deschidere și conștientizarea acestor lucruri. Or, pentru noi, alături de problemele sociale și economice, sunt și acestea extrem importante, pentru că trebuie să avem grijă și de sufletul poporului nostru”, a declarat deputatul.

    Referindu-se la anul 2013, el a menţionat că este „un an crucial pentru noi ca reprezentanți ai clasei politice şi ai Alianței majoritare, pentru că după trei ani de zile de muncă, unde rezultatele au fost puțin vizibile, vin şi rezultate vizibile”. Deputatul a precizat că se referă la preconizata semnare a Acordului de Asociere cu UE, a Acordului de Liber Schimb şi a Acordului privind libera circulaţie.

    „De asemenea, în 2013, așteptăm scoaterea Republicii Moldova de sub monitorizarea Consiliului Europei. De 18 ani suntem membri ai Consiliului Europei și nu am reușit să scăpăm de această monitorizare. Sperăm că vom demonstra că avem un sistem cu adevărat democratic”, a declarat Valeriu Munteanu.

    www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com