• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Contrabanda mare nu trece fără sprijinul cuiva de la putere

    Mihai Ghimpu: Contrabanda mare nu trece fără sprijinul cuiva de la putere

    05.12.2012  

    Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este categoric împotriva proiectului de lege înaintat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, care prevede substituirea pedepsei penale cu cea administrativă pentru contrabandă.

    Potrivit lui, aici este vorba fie de un interes la mijloc, fie nu s-a lucrat bine la această inițiativă. Declarațiile au fost făcute ieri, 4 decembrie, în cadrul emisiunii „În oglindă”, transmite UNIMEDIA.

    „Acestea sunt bombonele pentru copii nu pentru juriști. Nimeni nu susține acest proiect de lege. Nu sunt de profesie bucătar, eu sunt jurist și pricep acest lucru. Pe mine nu o să mă hrănească cu orez cineva care habar nu are de domeniul dreptului. Contrabanda mare nu trece fără sprijinul cuiva de la putere”, a subliniat Ghimpu.

    În context, liderul PL a menționat că nu există nicio țară care a exclus răspunderea penală pentru contrabandă. „ Este straniu şi interesant că şeful vămii vine cu astfel de iniţiativă. Este știu că oamenii care se ocupă cu contrabandă mare nu înregistrează casa sau alte bunuri pe numele lor, astfel nu vor putea să plătească amenzile care vor constitui suma costului mărfii. Atunci de unde vor veni banii în buget?”, a mai adăugat Ghimpu.

    În cadrul aceleiași emisiuni, liderul PL a atenționat că în Republica Moldova se întâmplă lucruri foarte stranii despre care el nu poate vorbi deschis. Ultimul a dat de înțeles că acel caz când un diplomat român a fost prins beat la volan, nu a fost unul întâmplător.

    „Trei ani de zile nu s-a întâmplat nimic, dar iată în ziua şi data respectivă. Acest lucru nu a avut loc fără comanda cuiva. Îndată apare o mașină fulger împreună cu o televiziune și imediat o altă mașină fulger cu oameni mascați. Lucruri stranii se întâmplă la noi în țară, dar nu vă pot spune pentru că temperatura aici va scădea, iar în altă parte se va ridica”, a conchis sursa.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com