• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Foto)Ziua Independenței marcată de liberalii din Paris cu proteste și horă

    (Foto)Ziua Independenței marcată de liberalii din Paris cu proteste și horă

    27.08.2012  

    În seara zilei de 26 august 2012 și cetățenii moldoveni din Franța au marcat la Paris Ziua Independenței Republicii Moldova, cărora le pasă de soarta celor dragi, de plaiul natal și nu doresc să uite obiceiurile și tradițiile strămoșești.

    După opinia unuia dintre participanți "marcând independența nu trebuie să uităm că avem probleme și în primul rând că am avut și avem hoți la conducere; suntem ocupați, căci trupe străine stau pe pământul nostru; nu putem avea încredere în justiția acaparată de clanuri".

    Manifestanții au afișat pancartele "Non à l'agression russe en Moldavie", "Russian Army Go Home!" și au transmis un mesaj către concetățenii din întreaga lume "noi suntem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugați și spunem NU ocupației rusești a părții de Est a Republicii Moldova (Transnistria)".

    Acțiunea a fost continuată de o parte festivă. Au fost interpretate cântece de către Eugen Leahu și ansamblul de copii "Ștefănițele", melodii de valoare națională care pe parcursul istoriei ne-au călăuzit în cunoașterea adevărului.

    Valentina Tacu a interpretat mai multe cântece populare și persoanele prezente au încins o horă tradițională în fața Turnului Eiffel.

    În final participanții la manifestare au fost invitați să sărbătorească "Limba Noastră cea Română" în data de 2 septembrie la Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Paris.

    Manifestarea a fost organizată de către membrii din Franța ai Partidului Liberal din Republica Moldova (Clubul Liberal Paris, președinte Vasile Calmațui) cu sprijinul Consiliului Coordonator al Diasporei Republicii Moldova în Franța (coordonator Nicolae Dragomir).

     

     

    Clubul Liberal Paris

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com