• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Doamne Dumnezeule! Iartă-ți păcătoșii și luminează-le mințile să înțeleagă că e mare păcat să stai alături de călăul tău”

    Mihai Ghimpu: "Doamne Dumnezeule! Iartă-ți păcătoșii și luminează-le mințile să înțeleagă că e mare păcat să stai alături de călăul tău”

    28.06.2012  

    Liberalii, după ce au depus flori la piatra instalată în Piaţa Marii Adunări Naționale în memoria victimelor regimului sovietic, au solicitat să fie păstrat un minut de reculegere în plenul Parlamentului. Nu toţi deputaţii au dat curs acestei solicitări, printre care și preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, care a declarat că istoria nu poate fi schimbată şi că fiecare este în drept să aibă propria viziune asupra unor unele evenimente istorice.
     
    Pe de altă parte, comuniştii s-au felicitat între ei cu ocazia eliberării Republicii Moldova ”de sub ocupaţia română”.   „Vreau să felicit populaţia cu eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia română. Sunt vii încă acei bătrâni care povestesc despre acele vremuri straşnice. Noi în Găgăuzia sărbătorim această zi. Felicit toţi cetăţenii R. Moldova că am revenit la denumirea istorică Moldova, la numele lui Ştefan. Toţi cei care îl stimează pe Ştefan, să se ridice în picioare”, a declarat deputatul comunsit Sergiu Stati.
     
    Discuţiile în contradictoriu au continuat şi între liderul liberalilor Mihai Ghimpu şi preşedintele fracţiunii democrate, Dumitru Diacov, care s-au acuzat reciproc că ar dezbina societatea.
     
    ,,Dacă am fost eliberați, de ce nu scoateți tancurile din regiunea tarnsnistreană? Dumneata, domnule Diacov și toți democrații, ați fost tot timpul centriști, nici cu stânga, nici cu dreapta. Trebuie să recunoașteți odată adevărul, îmi pare rău că te-ai născut în Siberia și nu știi cine ești”, a declarat Mihai Ghimpu.
     
    ,,Liniștește-te, domnule Ghimpu, voi liberalii v-ați luat câte 10% din electorat și comuniștii 30% și dezbinați societatea. Din păcate, Republica Moldova nu a avut noroc de o istorie, iar acum nu are parte nici politicieni, aceștia continua să dezbină societate”, a declarat în replică președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.
     
    Mihai Ghimpu a tinut din nou să dea o replică. ,,Doamne Dumnezeule! Iartă-ți păcătoșii și luminează-le mințile să înțeleagă că e mare păcat să stai alături de călăul tău”, a spus Ghimpu.
     
    ,,După ceea ce a spus dinaintea mea, trebuie sa mai spunem ”Amin”, a intervenit socialistul Igor Dodon.
     
    Președintele Legislativului Marian Lupu a îndemnat deputații să înceteze discuțiile în contradictoriu pe seama zilei de 28 iunie 1940. ,,Aceste discuții nu aduc acasă milionul de moldoveni plecați peste hotare și nici nu îmbunătățesc condițiile de trai ale cetățenilor”, a punctat Marian Lupu.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com