• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (FOTO)Ziua ocupaţiei sovietice, comemorată doar de liberali. "Este durerea neamului nostru"

    (FOTO)Ziua ocupaţiei sovietice, comemorată doar de liberali. "Este durerea neamului nostru"

    28.06.2012  

    Ziua de 28 iunie, 1940 a fost comemorată astăzi de o singură formațiune de la guvernare – de Partidul Liberal. În dimineața zilei, deputați, miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, tineri liberali au depus flori la Piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

    Liderul formațiunii Mihai Ghimpu susține că celelalte partide de la guvernare ignoră comemorarea zilei de 28 iunie, pentru că consideră că Basarabia a fost eliberată, dar nu ocupată.
    ,,Păcat că politica internă s-a unit cu politica străină. Posibil că cei care ne-au ocupat dirijează și astăzi lucruile în Republica Moldova prin unele partide. Sper să vină ziua în care Dumnezeu să îi bată așa de tare cu o bâtă pe cei care promovează o politică de umilință”,  a declarat Mihai Ghimpu.
     
    În debutul ședinței Parlamentului de astăzi, deputații liberalii au propus legiuitorilor să țină un minut de reculegere în memoria victimelor represaliilor comuniste. La solicitarea fracțiunii PL au răspuns deputații PLDM și câțiva PDM, însă deputații comuniști au refuzat să se ridice în picioare.
     
    Precizăm că astăzi se împlinesc 72 de ani de la  anexarea Basarabiei si Bucovinei de Nord  la Uniunea Sovietică, pe 28 iunie 1940, în urma unei înțelegeri secrete între URSS și Germania nazistă.
     
    La 24 iunie 2010 Mihai Ghimpu, care deținea atunci funcția de președinte interimar al Republicii Moldova a decretat 28 iunie zi a ocupației sovietice și a comemorării victimelor regimului totalitar comunist. Curtea Constituțională a anulat decretul său, în urma unei contestații a opoziției comunistă.


     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com