• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Ion Cebanu a avut o întrevedere cu Preşedintele Forumului European al Tineretului Peter Matjašič. "Republica Moldova ar fi un exemplu de succes în strategii pentru tineret"

    Ministrul Ion Cebanu a avut o întrevedere cu Preşedintele Forumului European al Tineretului Peter Matjašič. "Republica Moldova ar fi un exemplu de succes în strategii pentru tineret"

    23.02.2012  

    ”Este foarte bine că Republica Moldova implementează toate practicile acumulate la nivel european şi, chiar dacă în spaţiul european sunteţi cel mai tânăr minister responsabil de sport şi tineret, mă bucur de succesele din ultimii doi ani şi vă îndemn la un schimb de experienţă cu statele membre ale UE pentru că aveţi o practică inedită în acest sens”. Declaraţia aparţine preşedintelui Forumului European al Tineretului, Peter Matjašič, care a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu.

    ”Avem o strategie bine conturată pentru viitorii ani. Purtăm consultări cu societatea civilă, administraţiile publice locale, cele mai active ONG-uri în domeniul politicilor de tineret, în vederea extinderii termenilor, pentru o dezvoltare durabilă a acestui segment”, - a declarat Ion Cebanu.

    Referindu-se la aspectul legislativ, Ministrul Tineretului şi Sportului a specificat mai multe iniţiative ale instituţiei, inclusiv Legea cu privire la voluntariat, aprobată în Parlamentul Republicii Moldova: ”Este o lege foarte bună, în opinia specialiştilor şi a societăţii civile, per ansamblu, deoarece respectă cerinţele tineretului. Suntem în aşteptarea aprobării şi a mecanismului de implementare a legii date, inclusiv formarea comisiei guvernamentale. Accentuez - experienţa acumulată în cadrul diverselor proiecte de voluntariat reprezintă un moment important şi pentru tineri, ca specialişti, şi pentru viitorii angajatori care vor ţine cont de practicile acumulate de către tineri”.

    Preşedintelui Forumului European al Tineretului a salutat iniţiativele Ministerului Tineretului şi Sportului din Republica Moldova şi a relevat priorităţile acestei instituţii din cadrul Guvernului. ”Înţeleg de unde vin aceste succese – asigurarea bazei legale, a cadrului juridic, vă va permite să implementaţi programul de acţiuni pentru tineret şi în următorii ani. În această ordine de idei, salut colaborarea Ministerului Tineretului şi Sportului cu organizaţiile neguvernamentale. Or, succesele Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, care activează de 13 ani, ar fi un exemplu pentru alte ONG-uri, specializate în politicile pentru tineret. Totodată şi bunele practici ale Ministerului Tineretului şi Sportul – Legea cu privire la voluntariat, cardurile pentru tineret şi alte iniţiative de succes ar prezenta, cu certitudine, un interes pentru partenerii europeni”, -  a mai declarat Peter Matjašič.

    Reamintim că vizita Preşedintelui Forumului European al Tineretului, Peter Matjašič, la Chişinău are loc cu ocazia unui contact making seminar, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, care se desfăşoară în perioada 22-24 februarie, pentru ţările din Bazinul Mării Negre. După întrevederea cu Ministrul Ion Cebanu, Peter Matjašič urmează să aibă astăzi o serie de întâlniri cu administraţia centrală şi organizaţii neguvernamentale.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com