• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La solicitarea primarului Dorin Chirtoacă, apa caldă se ieftineşte

    La solicitarea primarului Dorin Chirtoacă, apa caldă se ieftineşte

    20.02.2012  

    Tariful la apă caldă pe timp de iarnă ar putea fi micșorat cu cel puțin 10 lei, iar pe timp de vară cu circa 18 lei. După revizuirea posibilităților sale, Termocom a anunțat că este gata să ia asupra sa o parte din cheltuile și să micșoreze tariful de la 53 de lei pentru 1 metru cub de apă caldă, până la 39,46 lei. Pe timp de vară, tariful ar putea fi de 35 lei pentru 1 metru cub de apă caldă, dacă CET-2 și-ar propune asemenea „obiectiv”. Informații în acest sens au fost oferite de către directorul SA „Termocom”, Mihai Cernei, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

    Potrivit sursei, va fi micșorată temperatura apei de la 55 grade la 50. Mihai Cernei menționează că această scădere nu va fi resimțită de către consumatori deoarece temperatura apei este reci este de 11.6 grade și nu 10 cum se consideră la momentul actual. „Noi o parte din cheltuieli le luăm asupra noastră. Și CET-2, care livrează apa caldă în perioada caldă a anului, trebuie să fie cointeresat de a micșora tarifele, alături de Termocom. CET-2 ar putea scădea costul pe timp de primăvară-toamnă până la 35 lei”, a menționat Cernei.

    Șeful de la Termocom a speficicat că încălzirea unui metru cub de apă caldă costă 24,9 lei, iar un cub de apă rece costă 9 lei, astfel tariful final pe timp de vară ar putea costitui 35 lei. Iarna, costurile sunt mai marie, respectiv și tariful final va fi de 39,46 lei.
    La rândul său, primarul general al municipiului Chișinău a salutat faptul că prețul la apă caldă va scădea, însă a menționat și-ar fi dorit ca reducerea să fie una mai semnificativă. „Este bine și 10 lei, dar cred că ar trebui și mai mult. oricum, trebuie să fie o reducere argumentată a tarifului, nu trebuie să ne apuce patima populismului. Vom examina toate posibilitățile de a opera reduceri și mai mari”, a subliniat Dorin Chirtoacă. Acesta a solicitat ca până la ședința Consiliului municipal de mâine să fie pregătit un proiect în acest sens, iar subiectul să fie dezbătut de consilieri.

    UNIMEDIA precizează că săptămâna trecută primarul Dorin Chirtoacă a solicitat șefului de la Termocom să revadă formula de calcul a tarfiului pentru apă caldă în vederea reducerii costului acestui serviciu.

    www.unimeda.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com