• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: E absurd! Creditorii nu vor să-şi primească banii de la Termocom!

    Dorin Chirtoacă: E absurd! Creditorii nu vor să-şi primească banii de la Termocom!

    18.02.2012  

    În urma şedinţei Comitetului Creditorilor pentru încetarea procedurii de insolvabilitate a SA Termocom, primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă s-a arătat nedumerit de faptul că creditorii nu şi-au luat banii care le revin din partea Termocom-ului.

    Potrivit primarului, în cadrul şedinţei a fost audiat raportul administratorului SA „Termocom”, Laura Ţurcan, prin care s-a constatat că furnizorul de energie termică şi-a îndeplinit obligaţiunile, acumulând suma de 63 mln lei, banii urmând să fie repartizaţi creditorilor.

    „Însă din acel moment creditorii au înaintat mai multe obiecţii, s-au arătat nedumeriţi de situaţie şi am asistat la un absurd, când creditorii au spus că nu sunt în stare să ia decizia de a primi banii respectivi. Şi au cerut 10 zile, pentru a studia toată informaţia ca doar după aceea să spună dacă vor primi banii. Este o situaţie absurdă, când pentru prima dată Termocom şi-a onorat obligaţiunile, iar creditorii au spus că nu sunt gata să accepte banii”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

    Potrivit primarului, motivul invocat de creditori este că au fost prezentate prea multe cifre şi ei au nevoie de timp ca să ia o decizie în privinţa banilor. În acest sens, creditorii au solicitat 10 zile pentru a analiza toate cifrele, după care urmează să se expună.

    „Asta arată că există cu totul alte interese la mijloc şi nu sunt sinceri aceşti creditori. Ei reprezintă statul şi nu înţeleg cum, la nivel de Guvern, există un punct de vedere cu privire la această procedură de încetare a insolvabilităţii, iar la nivelul subordonaţilor Guvernului este un alt punct de vedere. Am înţeles că ei pretind la mai mult decât suma acumulată, dar la cât nici ei nu ştiu”, se nedumereşte edilul capitalei.

    Şedinţa Comitetului Creditorilor s-a desfăşurat în incinta CET 2 şi a durat două ore şi jumătate, însă a avut loc cu uşile închise, presa neavând acces la ea. Din Comitetul de Creditori fac parte CET 1, CET 2, Moldova Gaz, precum şi alte companii. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com