• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Dacă vom fi presaţi, noi vom reveni la acordul AIE”

    Mihai Ghimpu: "Dacă vom fi presaţi, noi vom reveni la acordul AIE”

    17.02.2012  

    Președintele Parlamentului Marian Lupu a încercat din nou în ședința de vineri, 17 februarie, să supună votului proiectul de lege care prevede alegerea șefului statului pe 15 martie, însă  grupul parlamentar al PL a declarat că rămâne pe aceeași poziție - mai întâi candidatul care va avea sprijinul a 61 de deputați, apoi data alegerilor prezidențiale.

    Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a încercat să-i convingă pe liberali să voteze data alegerilor prezidențiale joia viitoare, însă depuații PL s-au arătat de neclintit. „Vom vota data alegerilor doar atunci când vom avea candidat. Asta nu înseamnă că va fi joia viitoare, timp avem. Candidatul va fi garanția că nu vom avea alegeri anticipate. Dacă vom mai fi presați, noi putem să ne răzgândim și să revenim la acord”, a declarat Mihai Ghimpu.

    La rândul său, președintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că va încerca să-i reunească astăzi în ședință pe liderii AIE pentru a conveni asupra unei candidaturi la funcția de președinte al țării. ,,Reperul a fost indicat – 15 martie și trebuie respectat. Dacă se va încerca tergiversarea acestui proces, atunci voi forța nota. Mai puțin contează ce fel de metodă voi folosi, contează rezultatul”, a spus Marian Lupu.  ,,Nota poţi s-o forţezi doar când cânţi la saxofon”, a spus în replică Mihai Ghimpu.
     
    ARENA reamintește că liderul PL a anunțat acum o săptămână că nu mai pretinde la funcția de președinte al Parlamentului, așa cum prevede acordul AIE, și că formațiunea sa își retrage dreptul de a propune candidați la președinție. Ieri, deputații liberali au părăsit sala de ședință în semn de nemulțimire față de propunerea lui Marian Lupu de a stabili data alegerilor prezidențiale pe 15 martie. Deputații comuniști continuă să boicoteze ședințele Parlamentului.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com