• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a instalat prima placă cu săgeată verde la dreapta. "Mai bine așa decât nimic"

    Dorin Chirtoacă a instalat prima placă cu săgeată verde la dreapta. "Mai bine așa decât nimic"

    26.01.2012  

    Începând de astăzi, pe străzile din Chișinău vor fi văzute plăci cu săgeată verde la dreapta. Prima placa a fost instalată la semaforul de pe strada Bucureşti, intersecţie cu podul Viaduct de primarul general al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă. Plăcuţele vor fi instalate în următoarele două săptămâni pe principale artere ale capitalei și au menirea de a soluţiona problemele ambuteiajelor.

    În acest fel, Primăria s-a conformat deciziei Guvernului de înlocui semafoarele cu lumină verde intermitent cu placă cu săgeată verde la dreapta. Potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere, autorităţile locale sunt obligate să deconecteze şi să demonteze secţiile cu săgeată verde ale semafoarelor, instalate masiv în vara anului trecut, pe motiv că aceste semnale, deşi deconectate, ar induce în eroare conducătorii auto.

    "Semafoarele cu lumină verde intermitent au funcționat pentru o perioadă de testare, mi-ar fi plăcut să le avem și în continuare, pentru că așa este în România și în alte state, dar și pentru că sunt mai sigure. Noi am venit cu inițiativa și nu ni s-a explicat de ce s-a renunțat la aceste semafoare intermitente. E mai bine așa decât nimic”, a spus Dorin Chirtoacă.
     
    Potrivit directorului ,,Semafor Service”, Foma Molcocean, Primăria va cheltui pentru fiecare placă cu săgeată verde la dreapta în jur de 200 de lei. În oraşul Chişinău funcţionează 183 obective de semafoare, dintre care - 180 municipale.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com