• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Vizita de lucru a ministrului Anatol Șalaru în raionul Strășeni

    Vizita de lucru a ministrului Anatol Șalaru în raionul Strășeni

    17.01.2012  

    Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde a avut o întâlnire cu conducerea raionului, transportatori, drumari și primari. În cadrul întrevederii au fost abordate un șir de subiecte din domeniul transporturilor și reabilitării drumurilor. Principalele teme puse în discuție s-au axat pe reabilitarea integrală a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni, care traversează raionul Strășeni și reparația drumurilor locale din raion.

    În acest context, ministrul Anatol Șalaru a menționat că raionul Strășeni este unul dintre raioanele privilegiate de reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni, care este un proiect economic important pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că acest traseu se va interconecta cu autostrada Târgu-Mureș-Iași-Ungheni din România.

    De asemenea, ministrul a precizat că datorită sporirii veniturilor în Fondul Rutier, care în anul 2012, depășește suma de 1 mld 200 de lei, vor fi alocați mai mulți bani pentru lucrările de întreținere și construcție a drumurilor locale din republică. Cu privire la drumurile locale din raionul Strășeni, din resursele Fondului Rutier urmează să fie demarate lucrările de construcție a drumului R41 Călărași - Lozova – Hâncești, R25 Bucovăț-Bărboieni și lucrări de reparație curentă a tuturor drumurilor din raion.

    În cadrul aceleași îndrevederi, ministrul Anatol Șalaru a vorbit și despre elaborarea de către MTID a Codului Transporturilor în vederea organizării transportului de călători din Republica Moldova. Scopul acestui proiect de lege este realizarea unui sistem de management instituţional performant şi eficient în domeniul transporturilor rutiere şi instituirea unui mecanism de acces şi efectuare a profesiei armonizat cu aquisul comunitar european şi adecvat stimulării unui mediu concurenţial favorabil. De asemenea, Codul propune crearea Autorității Naționale Rutiere, instituție împuternicită cu funcții de autorizare, supraveghere și control. În prezent, Proiectul Codului Transporturilor este în proces avizare la instituțiile de resort, a conchis ministrul Anatol Șalaru.

    În finalul vizitei de lucru în raionul Strășeni, ministrul a primit în audiență cetățenii.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com