• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La iniţiativa deputatului Valeriu Munteanu, vânzătorii de alcool şi ţigări vor verifica actele de identitate ale cumpărătorilor

    La iniţiativa deputatului Valeriu Munteanu, vânzătorii de alcool şi ţigări vor verifica actele de identitate ale cumpărătorilor

    24.11.2011  

    Vânzătorii de ţigări sunt obligaţi să ceară de la cumpărător actul de identitate pentru a se convinge că a împlinit vârsta de 18 ani. Proiectul de lege este o iniţiativă a liberalului Valeriu Munteanu şi a fost votat, joi, de Parlament în prima lectură.

    Valeriu Munteanu a declarat că statul trebuie să-şi fortifice eforturile pentru a proteja tânăra generaţie de viciile contemporaneităţii. „Spre regret, numărul adolescenţilor consumatori de alcool şi tutun s-a mărit în ultimii ani, iar vârsta la care minorii încep să experimenteze astfel de stimulente, din lipsă de alte preocupări sau pentru că tentaţiile sunt foarte mari, a scăzut sub 14 ani. Mai mult, o bună parte dintre adolescenţii de 16 ani fumează şi beau alcool în mod frecvent, iar numărul acestora este în permanentă creştere”, a declarat deputatul liberal.

    Deputatul a menţionat că este mai grav faptul că alcoolul şi tutunul stau la dispoziţia copiilor. Chiar dacă Legea cu privire la tutun interzice vânzarea de tutun şi alcool către minori, majoritatea elevilor recunosc că îşi pot procura uşor ţigări sau băuturi alcoolice.

    „Din păcate, în Republica Moldova mecanismul prevăzut de Codul Contravenţional este inaplicabil. Vânzătorul poate declara oricând că, în baza aprecierilor pe care le-a făcut, a considerat ca fiind major cumpărătorul, chiar dacă acesta are 15-16 ani. De aceea considerăm necesară completarea legislaţiei cu prevederile care obligă vânzătorul să verifice actele”, a spus Valeriu Munteanu. (...)

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com