• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Demararea lucrărilor de construcţie a Stadionului Republican în atenţia viceprim-ministrului Mihai Moldovanu

    Demararea lucrărilor de construcţie a Stadionului Republican în atenţia viceprim-ministrului Mihai Moldovanu

    23.11.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat astăzi şedinţa de lucru privind demararea lucrărilor de construcţie a complexului ”Stadionul Republican”.

    La şedinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerul Economiei, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Primăria Municipiului Chişinău.

    Octavian Bodişteanu, viceministru al Tineretului şi Sportului a prezentat informaţia cu privire la demararea procesului de construcţie a complexului "Stadionul Republican" şi a comunicat că s-a identificat un potenţial teren unde ar urma să fie construit noul stadion. Terenul se află pe str. Dacia nr. 59 şi are suprafaţa de 9,0671 ha şi actualmente este în gestiunea Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

    Anatolie Zolotcov, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a menţionat ca pentru realizarea proiectului, este necesară efectuarea unui studiu de fezabilitate, care să cuprindă: planul de amplasare, argumentarea economică, proiectul tehnico-ingineresc al stadionului şi ale zonelor adiacente.

    Viceministrul Economiei, Sergiu Ciobanu, a susţinut ideea expusă mai sus şi a mai adăugat ca ar fi bine venit să fie organizat un concurs pentru a identifica investitorul cu cea mai bună ofertă.

    Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe, Mihai Vieru, de asemenea, a susţinut propunerile respective şi a menţionat că terenul aferent se află în licitaţie şi în cazul în care terenul va fi înstrăinat, Academia de Ştiinţe a Moldovei va identifica un nou teren din gestiunea proprie.

    Nistor Grozavu, Viceprimar general de Chişinău, a propus să fie organizat un concurs între subiecţii care vor organiza studiul de fezabilitate, iar ulterior câştigătorul care va fi desemnat de juriu, va primi suma alocată pentru acest studiu.

    Vicepremierul Mihai Moldovanu a subliniat că va monitoriza strict acţiunile întreprinse de către autorităţile responsabile şi a solicitat tuturor instituţiilor responsabile ca până la 1 februarie 2012 să fie desemnat câştigătorul concursului studiului de fezabilitate şi elaborat proiectul Hotărârii de Guvern respective.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com