• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  O nouă curte de bloc de locuinţe, amenajată în cadrul programului lansat de Primăria Chişinău

    O nouă curte de bloc de locuinţe, amenajată în cadrul programului lansat de Primăria Chişinău

    21.11.2011  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat sâmbătă la inaugurarea celei de-a doua curte de bloc de locuinţe, amenajată în cadrul programului lansat în această vară de Primăria Chişinău. Este vorba de curtea blocului locativ din bd. Traian, 23/2, sectorul Botanica.

    La eveniment au venit consilieri municipali, responsabili din cadrul direcţiilor şi întreprinderilor municipale care au executat lucrările de amenajare, dar şi locatarii blocurilor din preajmă. 

    În curtea respectivă de bloc, au fost efectuate mai multe lucrări, proiectul fiind finanţat în întregime din bugetul municipal. Astfel, au fost curăţaţi toţi copacii şi arbuştii, a fost instalat un nou teren de joacă pentru copii, în interiorul curţii, au fost amenajate circa 100 de locuri de parcare, pentru proprietarii de automobile care locuiesc în aceste case. De asemenea, au fost reparate căile de acces şi trotuarele din interiorul curţii, dar şi reabilitat iluminatul public.

    Au fost efectuate lucrări şi în interiorul blocurilor de locuinţă, fiind reparate acoperişurile blocurilor, dar şi intrările în bloc. Pe scări a fost instalat un nou sistem de iluminare, bazat pe becuri cu senzori.

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că după acest model urmează a fi amenajate toate curţile de bloc din Chişinău. „Reabilitarea fondului locativ este una din priorităţile noastre, iar prin acest proiect arătăm oamenilor cum vedem noi dezvoltarea oraşului", a subliniat şeful administraţiei locale.

    În acest an, în cadrul aceluiaşi program, vor mai fi amenajate câte o curte de bloc de locuinţe şi în celelalte sectoare, Ciocana, Centru şi Râşcani.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com