• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Dodon este opera lui Filat, tuns şi pieptănat la Bruxelles

    Mihai Ghimpu: Dodon este opera lui Filat, tuns şi pieptănat la Bruxelles

    14.11.2011  

    „Deputatul Igor Dodon este opera lui Vlad Filat, tuns şi pieptănat la Bruxelles”. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV. Mihai Ghimpu a reiterat că PL nu va vota pentru Zinaida Greceanîi, chiar dacă aceasta ar adera la Partidul Democrat căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al ţării, transmite Info-Prim Neo.

    Mihai Ghimpu a spus că premierul şi liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat a fost la Moscova şi la Bruxelles pentru a discuta candidatura Zinaidei Greceanîi. „Filat se duce la Moscova şi Bruxelles şi discută candidatura Greceanîi. Am informaţia 100% şi ştiu ce se face la Bruxelles. De ce face el această, din moment ce Alianţa are candidat?”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Întrebat dacă PL ar vota pentru Zinaida Grceanîi în caz că aceasta ar adera la PDM şi Marian Lupu i-ar ceda funcţia, Mihai Ghimpu a declarat că PL nu o va vota niciodată. „Greceanîi nici ca prim-ministru, nici ca deputat nu a avut o poziţie. Şase luni nu a venit la lucru, cum să ai un preşedinte care şase luni de zile nu a făcut nimic. Noi murim, dacă o votăm pe Greceanîi. Dacă o votez pe Greceanîi, mor imediat”, a declarat liderul PL.

    Mihai Ghimpu a spus că dacă se va ajunge la alegeri anticipate, nu Partidul Liberal va fi vinovat pentru că nu dorit să o voteze pe Zinaida Greceanîi, dar Vlad Filat care se opune să fie ales un preşedinte. „Toate mişcările pe care la face Filat sunt în zadar. Unica soluţie este să se liniştească şi să găsim candidatura Alianţei. Dacă domnii Filat şi Plahotniuc au pârghiile şi puterea, atunci să-l convigă pe Dodon să-l voteze pe Lupu. Este foarte mârşav când eşti nemulţumit de ceea ce se discută în cadrul Alianţei, când scrâşneşti din dinţi semnând înţelegerile şi spui „las că vă arăt eu”. În caz de alegeri anticipate, Vlad Filat poartă vina. Dacă s-ar fi dorit să fie ales preşedintele, era ales. Filat nu a dorit”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Preşedintele PL a declarat că partidul său nu mai poate ceda ceva, pentru că deja a cedat funcţia de spicher, a cedat alta în Biroul Permanent al Parlamentului, i s-a refuzat solicitarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, a cedat şi la capitolul ministere. „Când un om este binevoitor şi cedează, altul este hapsân”, a spus Mihai Ghimpu.

    Astăzi, 14 noiembrie este ultima zi de depunere a dosarelor pentru candidaţii la funcţia de şef al statului. Parlamentul va purcede la alegerea preşedintelui în această săptămână, pe 18 noiemrbie. 

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com