• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Clubul Liceenilor Liberali a desfășurat a II-a Conferință la care au fost adoptate 3 rezoluții și au fost alese organele de conducere

    Clubul Liceenilor Liberali a desfășurat a II-a Conferință la care au fost adoptate 3 rezoluții și au fost alese organele de conducere

    13.11.2011  

    Peste 300 de elevi din majoritatea liceelor, colegiilor și școlilor profesionale din mun. Chișinău au participat duminică, 13 noiembrie 2011 la cea de-a doua Conferință a Clubului Liceenilor Liberali (CLL).

    Conferința a început cu intonarea imnului PL ”Sfântă Libertate”, urmat de alocuțiunea președintelui Tineretului Liberal Ion Cebanu care a încurajat liceenii liberali să se implice în activitatea politică deoarece în curând ei vor fi cei care vor guverna Republica Moldova. ”Faptul că la câțiva ani după constituirea Tineretului Liberal, numărul liceenilor liberali depășește numărul tinerilor de atunci reprezintă o mărturie că cea mai dinamică și puternică organizație politică de tineret este cea a Partidului Liberal”.

    Președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Bargan a salutat prezența tuturor elevilor, în special al celor de la Liceul ”Mihai Viteazul”, menționând că a aderat la PL fiidn elev la acest liceu. ”Am consituit la Liceul ”Mihai Viteazul” prima organizație a liceenilor liberali cu 10 elevi, iar după câteva luni s-a reușit crearea Organizației Liceelor și Colegiilor, cuprinzând elevi din circa 14 instituții de învățământ. Mă bucur să aflu că organizația este în continuă dezvoltare și că în prezent numărul liceenilor liberali depășește cifra de 300”.

    În cadrul Conferinței, liceenii liberali au dezbătut și au adoptat mai multe rezoluții. Victor Gârbu, vicepreședinte al Clubului Liceenilor Liberali, elev la Liceul Teoretic ”Gheorghe Asachi” a prezentat rezoluția privind dreptul de vot tinerilor de la 16 ani. Ion Macaria, vicepreședinte al Clubului Liceenilor Liberali, elev la Colegiul de Construcție din mun. Chișinău, Ion Macaria a prezentat rezoluția privind abandonarea ideii de a instala camere de luat vederi în timpul examenului de bacalaureat. Iulian Doni, lider al CLL ”Liceul Teoretic Gheorghe Asachi” a prezentat rezoluția privind cursul de „Istorie integrată”.

    În cadrul Conferinței, unul dintre cele mai incitante și așteptate puncte de pe ordinea de zi a fost alegerea Președintelui CLL. Au fost propuse 5 candidaturi din partea participanților, însă doar 2 persoane au confirmat intenția de a participa. În urma discursurilor de prezentare a obiectivelor candidaților și a mesajelor de susținere din partea membrilor în calitate de Președinte al CLL a fost aleasă Călugari Marina care a obținut votul a 209 membri. celălalt candidat, Dumitrița Butucea a acumulat 91 de voturi.

    În calitate de Secretar General al CLL a fost aleasă Nicoleta Plucci. De asemenea, delegații conferinței au ales 4 vicepreședinți - Dumitrița Butucea responsabilă de licee, Victor Gârbu responsabil de organizare și relații externe, Tudor Jalbă responsabil pe colegii și Ion Macaria responsabil de departamente, precum și lideri de departamente - Radu Botnari - Departamentul Promovare și IT, Iulian Doni - Departamentul Politic și Ana Dediu - Departamentul Educație și Cultură.

    Fotografii de la Conferință (Radu Botnari):

    Înregistrarea delegaților la Conferință

    Marina Călugări oferă presei detalii despre Conferința Clubului Liceenilor Liberali

    Prezenți la Conferință - Președintele Tineretului Liberal Ion Cebanu și Secretarul General al Tineretului Liberal Mihai Pașcovschi

    În prezidiu - Vicepreședinții Clubului Liceenilor Liberali Victor Gârbu și Constantin Macaria

    Președintele TL Ion Cebanu felicită noul președinte al Clubului Liceenilor Liberali Marina Călugări

    Mai multe fotografii de la Conferință găsiți accesând AICI.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com