• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Drum nou la Rezina

    Drum nou la Rezina

    07.11.2011  

    Locuitorii satului Roșcanii de Sus, raionul Rezina, au acum drum nou. Este vorba despre 3 km de drum care a fost dat în exploatare săptămâna trecută. Traseul leagă între ele trei sate și a fost construit într-un termen record, de doar două luni, deși finalizarea lucrărilor era iniţial preconizată pentru luna decembrie 2011.

    La evenimentul de dare în exploatare a fost prezent ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru precum și conducerea raionului Rezina.

    Conform proiectului, au fost executate lucrări de reparație a podețelor și amenajate intrările în curțile localnicilor.
    Ministrul Anatol Șalaru a apreciat efectuarea lucrările pe acest drum și respectarea termenului prestabilit. De asemenea, oficialul a ținut să mulțumească și localnicilor care s-au alăturat muncitorilor și au acordat ajutor.

    Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, prezentă  la eveniment, a mulțumit conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și specialiștilor din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor pentru suportul acordat în vederea reabilitării și întreținerii și a altor drumuri publice din raionul Rezina.

    La rândul său, Andrei Nica, primarul comunei Ghiduleni, în gestiunea căruia se află localitatea, a precizat că drumul se afla într-o stare impracticabilă de mai mulți ani, iar autoritățile veneau doar cu promisiuni, fără să se țină de cuvânt, până în prezent când s-a schimbat atitudinea .

    În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a sugerat localnicilor să păstreze drumul un timp mai îndelungat. De asemenea, ministrul a promis localnicilor că anul viitor Ministerul va identifica posibilități de construcție a drumului din satul vecin Roșcana.

    Suma totală a proiectului drumului din satul Roşcanii de Sus a constituit 3 milioane 300 mii lei, iar termenul de realizare a proiectului de 4 luni. Drumul leagă satele Roșcani, Roșcanii de Sus și Roșcanii de Jos care fac parte din comuna Ghiduleni.
    La sfârșitul vizitei sale, ministrul Anatol Șalaru a inspectat sectoarele de drum de pe traseul Orhei–Rezina aflate în șantier, iar ulterior a discutat și cu reprezentanții companiei italiene care efectuează lucrări de amenajare a podurilor de pe drumul național Chișinău-Soroca. Ministrul Anatol Șalaru a solicitat ca până la venirea iernii toate lucrările de la poduri să fie finalizate și deblocată circulația rutieră.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com