• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va demola panourile publicitare amplasate neautorizat

    Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va demola panourile publicitare amplasate neautorizat

    02.11.2011  

    În contextul modificării Legii drumurilor cu nr. 509 din 22.06.1995, prin Legea Parlamentului nr.85 din 07.07.2011, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că, au fost revăzute și condițiile pentru amplasarea panourilor publicitare în zonele drumurilor. Armonizarea cerințelor respective nu au putut fi evitate, deoarece, pe parcursul ultimilor ani, amenajarea acestora în zonele drumurilor a creat o situație agravantă, care contribuie la sporirea riscurilor accidentelor rutiere, înrăutățirea condițiilor de deplasare a participanților la traficul rutier și complicarea executării lucrărilor de reabilitare și întreținere a drumurilor.

    În scopul respectării legislației în vigoare, a fost efectuată inventarierea tuturor panourilor publicitare amplasate în zonele drumurilor. În rezultatul verificărilor, au fost depistate mai multe necorespunderi de la legislație, conform cărora, majoritatea afișajelor cu caracter publicitar au fost amenajate contrar condițiilor stipulate în autorizație, iar unele au fost amplasate neautorizat.

    În această ordine de idei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță că autorizațiile de amplasare a panourilor publicitare care nu vor intra în concordanță cu noua legislație (Anexa nr. 4 a  Legii drumurilor nr. 509 din 22.06.1995) vor fi anulate, și ulterior, vor fi supuse demolării toate obiectivele publicitare din contul proprietarului.

    În acest context, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor intervine cu un apel către toți proprietarii acestor obiective publicitare din zona drumurilor publice să le demoleze sau să autentifice actele privind amplasarea lor, până la 25 decembrie 2011.

    Totodată, solicităm agenților economici respectivi să nu achite taxa pentru fixarea publicităţii exterioare în zona de protecţie a drumurilor, pentru anul 2012, pînă la soluționarea situației, în caz contrar, vor suporta consecințele menționate.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com