• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Comunităţile şi ONG-urile pot aplica pentru granturi de finanţare a proiectelor de mediu

    Comunităţile şi ONG-urile pot aplica pentru granturi de finanţare a proiectelor de mediu

    02.11.2011  

    Comunităţile şi organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldov vor beneficia de granturi în mărime de până la 50 mii de dolari americani pentru proiecte de protecţie a mediului. Banii vor fi oferiţi în cadrul Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF), a anunţat, astăzi, Ministerul Mediului.

    Gheorghe Şalaru, ministru al Mediului, a comunicat, la o conferinţă de presă, că vor beneficia de granturi aplicanţii care vor prezenta propuneri de proiecte în domenii prioritare precum diminuarea şi adaptarea la schimbările climatice, conservarea biodiversităţii, protecţia apelor internaţionale, reducerea impactului poluanţilor organici persistenţi şi prevenirea degradării solului.

    Potrivit lui Delfin Ganapin, manager global al Programului respectiv, aflat într-o misiune de lansare în Republica Moldova, doritorii vor putea veni cu propuneri de proiecte cu începere din luna iunie 2012, care vor fi selectate conform unor cerinţe ce vor fi făcute publice ulterior. Proiectele acceptate vor trebui să dispună de cofinanţare adiţională.

    Fondul Global de Mediu reuneşte 182 de guverne-membre şi reprezintă cea mai mare organizaţie finanţatoare de proiecte pentru îmbunătăţirea mediului la nivel global, avînd la activ peste 2700 de proiecte realizate şi circa 13 mii de granturi oferite în lumea întreagă.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com