• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Alianţa încă n-a murit, suntem doar certaţi. Dacă moare alianţa, pierdem tot sprijinul din partea UE"

    Mihai Ghimpu: "Alianţa încă n-a murit, suntem doar certaţi. Dacă moare alianţa, pierdem tot sprijinul din partea UE"

    25.10.2011  

     ,,Îmi dau demisia de deputat dacă se convoacă mai mulţi experţi care analizează raportul prim-ministrului Vlad Filat din Parlament şi găsesc probe pentru demiterea procurorului general”, a declarat liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la ProTV din seara zilei de luni, 24 octombrie. 

    Preşedintele liberal este de părere că procurorul general, Valeriu Zubco nu poartă nici o vină în atacul raider, motiv pentru care premierul Vlad Filat a cerut demisia acestuia. ,,Care e vina procurorului dacă decizia a luat-o judecătorul?”, a spus Mihai Ghimpu, adăugând că nu este apărătorul procurorului, dar alianţei: ,,PL nu va vota pentru demiteri dacă nu vor exista argumente cu probe, dar nu pentru că cineva vrea să fie mai păpuşar decât păpuşarul”.
     
    Liderul PL consideră că prin aceste demiteri, Vlad Filat manipulează opinia publică şi se abate de la problemele social-economice ale ţării. ,,Dacă Filat mă prosteşte pe mine, ce să mai zic de oamenii de la Briceni. Noi nu suntem beţi să ne poarte aşa cum vrea el”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.
     
    Chiar dacă Vlad Filat a cerut demiterea procurorului general, Mihai Ghimpu nu crede că se va ajunge până la acest pas. Mai mult ca atât, liderul PL consideră că prin această mişcare s-a lăsat o portiţă deschisă pentru o alianţă PDM-PCRM, ca într-un final să aibă loc alegeri anticipate.
     
    Mihai Ghimpu este totuşi optimist şi crede că Alianţa pentru Integrarea Europeană va fi din nou beton. ,,Trebuie să ne potolim, să ne întâlnim şi să discutăm. Alianţa încă n-a murit, suntem doar certaţi. Dacă moare alianţa, pierdem tot sprijinul din partea UE”, a mai spus liderul PL.
     
    ARENA reaminteşte că premierul Vlad Filat a cerut demisia procurorului general pentru că nu ar fi acţionat la timp în problema atacurilor raider. Valeriu Zubco urmează să fie audiat cu uşile închise în şedinţa Parlamentului de joi, 27 octombrie. Anterior, preşedintele Parlamentului Marian Lupu a declarat că procurorul general nu poate fi demis pentru că funcţia acestuia ar fi inamovibilă. 

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com