• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Nu putem lăsa toate cheltuielile pentru agentul termic pe seama consumatorilor

    Dorin Chirtoacă: Nu putem lăsa toate cheltuielile pentru agentul termic pe seama consumatorilor

    24.10.2011  

    Primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că Primăria va continua să acorde compensaţii pentru agentul termic. Memorandumul semnat între FMI şi R. Moldova prevede însă anularea acestora.

    Persoanele care doresc să benefecieze de compensaţii în sezonul de încălzire 2011-2012 trebuie să scrie o cerere la adresa Primăriei. Cererea trebuie să conţină o declaraţie pe propria răspundere că niciunul din membrii familiei solicitantului nu are un salariu mai mare de 1450 de lei.  Compensaţia pentru căldură constituie 40 la sută din factură. Primarul a specificat că suma compensată va creşte odată cu majorarea tarifului pentru căldură şi va constituie între 400 şi 700 de lei. "Este nevoie ca cei care au primit acest ajutor anii trecuţi să confirme printr-o declaraţie pe propria răspundere că nu li s-au modificat veniturile în sus", a spus Dorin Chirtoacă.

    Pe de altă parte, primarul a avut surpriza neplăcută să afle astăzi că, de fapt, Primăria nu va avea dreptul să acorde compensaţii pentru căldură. Şefa Direcţiei generale finanţe, Veronica Herţa, a spus că Memorandumul semnat între Fondul Monetar Internaţional şi Republica Moldova prevede ca în anul 2012 să fie anulate compensaţiile la căldură şi alte ajutoare sociale. "Atunci cine le acoperă? În cazul acesta, normal ar fi să treacă pe seama Guvernului. Sau negociem un memorandum aparte cu FMI. Nu putem lăsa totul pe seama consumatorului", a spus Dorin Chirtoacă.

    Până acum, Direcţia generală locativ-comunală a aprobat 13 748 de cereri pentru dreptul de a primi compensaţii.

    www.timpul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com