• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Ion Cebanu este optimist în privinţa performanţei sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice

    Ministrul Ion Cebanu este optimist în privinţa performanţei sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice

    18.10.2011  

    „Anul curent suntem optimişti ca niciodată în privinţa componenţei delegaţiei sportive care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice ”, - aşa a comentat Ion Cebanu, Ministrul Tineretului şi Sportului, succele înregistrate de sportivii moldoveni în anul 2011. Referindu-se la performanţele înregistrate la probele olimpice, Ion Cebanu a mai declarat că nu este deloc surprins de rezultatele antrenorilor şi discipolilor acestora, dar a invocat unele rezerve în privinţa sporturilor de masă.

    „Succesele sunt cu adevărat remarcabile, astfel încît avem deja în palmares şapte cote de participare la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. Este vorba de atleţii Ion Luchianov, Iaroslav Muşinschi, Ivan Emilianov, surorile Marina şi Zalina Marghiev, pugilistul Vasile Belous şi judocanul Sergiu Toma. Avem speranţe întemeiate să revedem în această listă încă 4-5 halterofili, care urmează să obţină calificările în cadrul Campionatului Mondial din noiembrie, cel puţin doi sportivi la proba înot dar şi un reprezentant de la proba Taekwondo WTF. Respectiv, lotul naţional la Jocurile Olimpice va include 14-16 sportivi de performanţă, care vor apăra onoarea republicii noastre la această prestigioasă competiţie.

    Totodată doresc o mai bună colaborare şi cu federaţiile sportive care reprezintă sporturile de masă. Este important să oferim copiilor posibilitatea de a alege proba de sport după bunul plac şi de a practica sportul din primele clase, să promovăm modul sănătos de viaţă printre tineri. La acest capitol mai avem de muncit”, - a conchis Ministrul Tineretului şi Sportului.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com