• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Eu cred în responsabilitatea și maturitatea colegilor din AIE

    Mihai Ghimpu: Eu cred în responsabilitatea și maturitatea colegilor din AIE

    07.10.2011  

    Oficialii europeni își pun mari speranțe în menținerea Alianței pentru Integrarea Europeană (AIE) de la Chișinău. Întorși recent de la Bruxelles, fruntașii Partidului Liberal (PL) au constatat că europenii sunt alături de Republica Moldova și sprijină eforturile de integrare europeană.

    În cadrul discuțiilor cu oficialii europeni, liderul PL, Mihai Ghimpu le-a povestit despre proiectul liberalilor de modificare a noii Constituții. Liderul PL a reiterat că proiectul de modificare a Constituției, care reprezintă ajustarea la standardele europene, ar fi soluția optimă de depășire a crizei politice, însă este gata să accepte și o altă idee dacă respectă acordul de constituire a AIE. 

    De asemenea, liderul liberal a relatat și despre oportunitatea deținerii interimatului șefului statului pentru o perioadă de patru ani în defavoarea procedurii de a alegere a noului șef de stat. ,,Dacă sincer, oficialii europeni știu și singuri care e situația în Republica Moldova. Însă parcă l-am înghimpat pe Buzek când i-am spus că alegerea șefului statului ar putea duce la distrugerea Alianței. Pentru Europa este important menținerea acestei alianțe”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă de vineri, 7 octombrie.

    Întrebat dacă va iniția negocieri cu liderul comuniștilor Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu a spus că deocamdată nu a parvenit nici o invitație. ,,Noi nu vrem să fim ca Tuzic, dar tot ce se întâmplă este o joacă. Cineva se joacă cu soarta cetățenilor”, a comentat liderul PL recenta întâlnire dintre liderul PLDM Vlad Filat și liderul PCRM Vladimir Voronin.

    Mihai Ghimpu este totuși optimist și speră că în cel mult o lună lucrurile se vor clarifica în ceea ce privește alegerea președintelui. ,,Eu cred în responsabilitatea și maturitatea colegilor din AIE”, a spus președintele PL.

    ARENA reamintește că liderul PL Mihai Ghimpu, prim-vicepreședintele PL Dorin Chirtoacă, deputații Corina Fusu și Vlad Lupan au efectuat o vizită la Bruxelles în perioada 3-6 octombrie. Liberalii au participat la lucrările seminarului „Instituţii şi politici europene”, organizat de Fundaţia germană „Friedrich Naumann” și au avut întrevederi cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European, Stefan Fule, Comisar european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Graham Watson, raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE, membru al Parlamentului European.


    www.arena.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com