• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul SUA Asif Chaudhry

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul SUA Asif Chaudhry

    22.07.2011  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova Asif Chaudhry. Întrevederea a avut loc în ultima zi de activitate oficială în Republica Moldova a Ambasadorului Asif Chaudhry.

    Mihai Ghimpu a apreciat activitatea intensă a Ambasadorului Asif Chaudhry, precum şi rolul său şi al Statelor Unite ale Americii în dezvoltarea democraţiei în Republica Moldova. Preşedintele PL a exprimat gratitudine pentru proiectele desfăşurate în Republica Moldova în diverse domenii pe parcursul mandatului ambasadorului.

    Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat importanţa continuării reformelor democratice începute de autorităţi în ultimii doi ani în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă a populaţiei şi a alinierii la standardele europene în diverse domenii. În context, Preşedintele PL a subliniat că acest obiectiv poate fi realizat în condiţii de stabilitate politică.

    Mihai Ghimpu a menţionat că apreciază colaborarea dintre Republica Moldova şi SUA şi îşi exprimă încrederea că dialogul bilateral va avansa şi în continuare.

    Asif Chaudhry a mulţumit Preşedintelui PL pentru cooperare, amintind şi de activitatea desfăşurată de Mihai Ghimpu în perioada în care a ocupat funcţiile de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii Moldova. Diplomatul american a menţionat că agenda de reforme pe care şi-a asumat-o Republica Moldova este una reală pentru consolidarea statului de drept şi a valorilor democratice, precizând că SUA va susţine şi în continuare realizarea reformelor democratice în Republica Moldova.

    Asif Chaudhry a fost numit în funcţia de ambasador al SUA în Republica Moldova în iulie 2008.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com