• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputatul Valeriu Munteanu propune castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor

    Deputatul Valeriu Munteanu propune castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor

    21.07.2011  

    Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, a înregistrat la Parlament, astăzi, 20 iulie, o inițiativă legislativă, prin care propune castrarea chimică a pedofililor, anunță serviciul de presă al Legislativului. Liberalul propune modificarea Codului Penal, astfel ca violatorii minorilor să fie castraţi chimic în mod obligatoriu, iar cei care comit alte infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei - de la caz la caz.

    Potrivit lui Munteanu, reieșind din statistica MAI, se constată o tendinţă de creştere din an în an a numărului crimelor din această categorie şi a numărului de infractori atât din rândul adulţilor, cât şi din rândul minorilor”. Mai mult, în ultimii cinci ani, conform datelor MAI, 15 persoane au fost trase la răspundere penală în mod repetat pentru săvârşirea infracţiunilor sexuale, îndreptate împotriva minorilor.

    „În ultimii ani, cu regret, Republica Moldova a devenit o atracţie turistică mai deosebită, pentru pedofilii din statele europene şi SUA, copiii noştri devenind ţinte accesibile ale acestora. Cu siguranţa adoptarea acestui poiect de lege va descuraja şi va ţine departe de R. Moldova aceşti subiecţi ai infracţionalităţii sexuale.”, susține Munteanu.

    Legislația actuală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 10 până la 20 de ani de privațiune de libertate pentru viol. De asemenea, este prevăzută și condamnarea pe viață, în cazul în care este vorba de violul unui minor sub 14 ani sau dacă victima a fost infectată cu SIDA. Pentru violul femeilor gravide, Codul Penal prevede o pedeapsă de la 5 la 12 ani de închisoare.

    UNIMEDIA precizează că metoda de pedeapsă prin castrarea chimică a fost introdusă în mai multe țări europene, cum ar fi: Franța, Germania, Polonia, Cehia, în Israel și o serie de state americane. Recent, o astfel de propunere a fost inițiată și în Parlamentul României. În Rusia însă, după lungi dezbateri, inițiativa legislativă a fost respinsă de Guvern din motiv că ar fi prea costisitoare. 

    Castrarea chimică se realizeaza cu ajutorul unor preparate care blochează acțiunea hormonului testosteron, fapt care duce la anihilarea totală a atracției sexuale, însă doar pe perioada utilizării preparatului.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com