• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a aflat cum văd copiii viitorul orașului Chișinău

    Dorin Chirtoacă a aflat cum văd copiii viitorul orașului Chișinău

    17.06.2011  

    Dorin Chirtoacă a participat astăzi la acțiunea „Cum își văd copiii viitorul?”, în cadrul căreia circa 100 de copii din municipiul Chişinău, care s-au adunat în Grădina Publică Ștefan cel Mare, au redat prin desene cum vor ei să arate viitorul orașului Chișinău.
    „Am trecut prin momente rușinoase pentru noi și copii noștri. Aceste momente nu trebuie să se mai repete niciodată. Prezentul și viitorul acestei țări sunt copiii, cărora nu trebuie să le lipsească nimic. Astăzi, aici, am făcut o schiță a viitorului nostru”,  a remarcat scriitorul Iulian Filip, prezent la eveniment.

    Copiii au fost plăcut surprinși de faptul că Dorin Chirtoacă, primarul degrevat al municipiului Chişinău, a venit la întâlnirea cu ei cu un arici în brațe.
    După ce au discutat despre viitorul orașului Chișinău și au desenat împreună, Dorin Chirtoacă şi-a notat doleanțele copiilor, promițându-le că va face tot posibilul pentru a le transpune în viață.

    „Copii își doresc un oraș modern, cu multe terenuri de joacă, cu un parc de distracții, trasee turistice prin oraș, mai multe bazine, un aquaparc, drumuri mai bune, locuri de muncă și salarii mai mari pentru părinții lor, pace și armonie în Republica Moldova. Acești copii sunt viitorul nostru, tot ce facem noi în prezent este pentru ca ei să aibă un trai decent și oportunități egale de dezvoltare. Am văzut o maturitate în doleanțele lor, cunosc maturi care nu se pot lăuda cu așa viziuni. Aceste alegeri care sunt pe ultima sută de metri sunt despre viitorul copiilor noștri și viitorul nostru al tuturor”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    După ce picii și-au exprimat doleanțele la microfonul instalat în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, au mers împreună la Biblioteca pentru Copii "Ion Creangă" pentru a inaugura proiectul "Kilometrul 0 – Creanga şi crenguţele de aur ale cunoaşterii", unde au fost primiți cu drag de un grup de scriitori.

    Acţiunea a culminat la Casa Greierului, unde copiii au desenat cu grafitti pe un perete special pregătit şi au organizat o expoziție de desene. La final, ei au fost serviţi cu plăcinţele cu mărar, cireşe şi dulciuri.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com