• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Locuitorii capitalei nu merită să fie conduşi de un criminal, un falsificator de documente, un clovn şi o păpuşă al lui Voronin

    Dorin Chirtoacă: Locuitorii capitalei nu merită să fie conduşi de un criminal, un falsificator de documente, un clovn şi o păpuşă al lui Voronin

    16.06.2011  

    Candidatul PL la funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă a organizat acum câteva minute o conferinţă de presă de urgenţă. Acesta s-a prezentat împreună cu mama fetei care se presupune că a fost violată şi omorâtă de consilierul PCRM, Anatolie Tofan.

    "Anatolie Tofan şi Igor Dodon au minţit când au spus că nu au nicio legătură cu fata ce a fost violată", a declarat Chirtoacă.

    "La 14 mai 1988, la ora 9 seara, a venit sora lui Tofan şi a chemat-o pe fiica mea Larisa să se joace cu el. Anatolie a violat-o, a înfipt-o cu cuţitul şi a ascuns-o. O săptămână am căutat-o, el o îngropat-o împreună cu tatăl său în  grădină  şi a pus crengi deasupra", a spus Elena Mocreac, mama fetei.

    "Aşa om trebuie împuşcat, dar nu încă să trăiască. El e consilier, tâlhar, bandit, criminal, care a violat o fată de 14 ani", a mai adăugat Mocreac.
    Elena Mocreac a prezentat poze de la înmormântarea fiicei sale şi a spus că îl cunoşte în persoană pe consilierul comunist Anatolie Tofan.

    În acest context, Dorin Chirtoacă a cerut consilierilor din partea Partidului Comuniştilor să părăsească  rândurile partidului. „Ne adresăm către membrii Partidului Comuniştilor şi consilierii municipali să părăsească rândurile acestei fracţiuni cât nu e târziu. Nu vă faceţi de ruşine în faţa chişinăuienilor şi în faţa alegătorilor”, a spus Chirtoacă.

    Acesta a îndemnat alegătorii să nu-l voteze pe Igor Dodon pentru că ar avea o echipă de criminali. „Noi chiar ne dorim ca municipiul Chişinău să fie condus de o echipă de bandiţi şi crimininali? Am ajuns în secolul XXI ca să fim conduşi de un criminal, un falsificator de documente, un clovn şi o păpuşă al lui Voronin. Vreau să mă uit în ochii celor ce vor vota pentru capul bandiţilor să  îi întreb cum li s-a ridica mâna să voteze pentru un el”,  a declarat contracandidatul lui Igor Dodon.

    Amintim că astăzi, 16 iunie, Oleg Cernei, consilier din partea PL a prezentat acte care ar confirmă că Anatolie Tofan, consilier pe listele PCRM ar fi violat şi ucis o minoră în anul 1988. Acesta şi-ar fi ispăşit pedeapsa şi a stat 10 ani de puşcărie. Informaţiile însă au fost respinde de către Anatolie Frofan.
     

    www.publika.md

    Mama Larisei Mocreac confirmă: Consilierul PCRM, Anatol Tofan, mi-a ucis fiica!

    Dorin Chirtoacă a organizat o conferință de presă urgentă la sediul partidului la ora 17.00. Acesta a venit însoțit de mama Larisei Mocreac, decedată acum peste 20 de ani în urmă.

    Acesta a confirmat că Anatol Tofan, ales la 5 iunie Consilier municipal Chișinău pe listele PCRM, i-a omorât fiica în 1988. "La 14 mai, 1988, sora lui Tofan a chemat-o pe fiica mea la el acasă să se joace. El a închis-o în casă și a vrut să o violeze, i-a făcut 3 răni, în inimă și în burtă, a omorât-o. Multe zile am căutat-o și n-am găsit-o. Peste o săptămână am aflat unde este. Așa oameni ca Anatol Tofan trebuie împușcați, dar nu consilieri să fie, este un tâlhar și un bandit, care a violat un copil de 12 ani. Merita mai mult de 10 ani pușcărie", a declarat mama decedatei.
    Dorin Chirtoacă a declarat că Igor Dodon și toți ceilalți comuniști au mințit când au spus că nu știu nimic de acest caz. "Azi a fost scrisă ultima pagină a comunismului în Moldova. Punem punct ideologiilor criminale, care și-a bătut joc de noi. Ne adresăm către alegătorii Partidului Comuniștilor, dacă mai au îndoieli, cel puțin stați acasă, și nu vă faceți de râs la 19 iunie, să votați bandiții și criminalii", a mai menționat candidatul liberal azi la ora 17.00.

    Amintim că dimineață la ora 10.00, liberalul Oleg Cernei a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat copia decizie instanței de judecată, potrivit căreia, în anul 1988, Anatolie Tofan, în vîrstă de 15 ani, a încercat să violeze în casa sa o tânără de 13 ani. După ce minora l-a amenințat că va spune totul părinților, Tofan a luat de la bucătărie un cuțit și i-a aplicat trei lovituri în regiunea inimii și în abdomen. Potrivit lui Cernei, Larisa Mocreac a decedat pe loc, iar peste 6 zile cadavrul acesteia a fost găsit îngropat în curtea casei. Pentru crima săvârșită, Tofan a fost condamnat la 10 ani de închisoare, ispășindu-și pedeapsa într-o colonie pentru minori.

    Consilierul municipal pe lista PCRM, Anatolie Tofan, a respins astăzi, 16 iunie, acuzațiile Partidului Liberal, în care se spune că acum 22 de ani ar fi ucis o minoră, după care a îngropat-o în curtea propriei case. ”Acestea sunt minciuni și aberații. Voi acționa în judecată persoanele care au răspândit aceste informații”, a declarat Tofan, care s-a comportat agresiv cu presa.

    www.unimedia.md

    Elena Mocreac: Consilierul comunist este ucigașul fiicei mele

    Elena Mocreac, mama minorei omorâtă în anul 1988,  a confirmat joi, 16 iunie, că Anatolie Tofan, consilierul municipal PCRM, este ucigașul fiicei sale.

    ”La 14 mai 1988, sora lui Tofan a chemat-o pe fiică mea la ea acasă să se joace. El a închis-o în casă și a vrut să o violeze, i-a făcut 3 răni, în inimă și în burtă și a omorât-o”, a relatat Elena Mocreac. Potrivit ei, rudele minorei au căutat-o timp de o săptămână și n-au găsit-o. ”Peste o săptămână  am aflat unde este. El cu tatăl său au îngropat-o în ograda casei  lor”, a spus Elena Mocreac, adăugând că”așa oameni ca Anatol Tofan trebuie împușcați, dar nu consilieri să fie”.

    ”Este un tâlhar și un bandit, care a violat un copil de 12 ani", a declarat mama victimei, la o conferință de presă susținută alături de candidatul liberal Dorin Chirtoacă.

    La rândul său, Dorin Chirtoacă a declarat că ”Igor Dodon și toți ceilalți comuniști au mințit când au spus că nu știu nimic de acest caz”.
    "Azi a fost scrisă ultima pagină a comunismului în Republica Moldova. Punem punct ideologiilor criminale, care și-a bătut joc de noi”, a declarat Dorin Chirtoacă. Totodată, liberalul s-a adresat către alegătorii Partidului Comuniștilor, ”că dacă mai au îndoieli, cel puțin să stea acasă și să nu voteze bandiții și criminalii".

    ARENA reamintește că membru PL, Oleg Cernei, a anunțat  azi la o conferință de presă, că pe lista consilierilor municipali comuniști figurează Anatolie Tofan, care a fost condamnat la 10 de închisoare pentru viol și omor. Liberalul Cernei a prezentat copia deciziei instanței de judecată,  potrivit căreia, în anul 1988, a  violat și a omorât o minoră de 12 ani.
    La rândul său, consilierul municipal pe lista PCRM, Anatolie Tofan, a respins acuzațiile Partidului Liberal numindu-le  minciuni și aberații.

    www.arena.md


    Mama fetei violate și omorâte de Tofan: Este un criminal şi un bandit!

    Mama fetei omorâte de consilierul municipal PCRM, Anatol Tofan, a confirmat, acum câteva minute, că acesta i-a omorât fiica.

    Potrivit Elenei Mocreac, la 14 mai 1988, fiica acesteia, Larisa, a fost chemată de sora lui Anatol Tofan să se joace.

    „El a închis-o în casă şi a violat-o, apoi i-a aplicat 3 lovituri de cuţit. A îngropat-o cu tatăl lui în curtea casei. Am căutat-o o săptămână”, a declarat Elena Mocreac.

    Aceasta consideră că instanţa a fost tolerantă cu Tofan şi că acesta ar fi trebuit pedepsit cu moartea.

    La rândul său, candidatul PL la şefia Capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu un apel către alegătorii PCRM. „Părăsiţi rândurile PCRM cât nu este târziu. Nu staţi laolaltă cu hoţii, bandiţii şi criminalii”, a spus Chirtoacă.

    „Vreau să-i văd pe acei care vor vota duminică pentru PCRM, pentru capul găştii criminale. Vreau să mă uit în ochii lor şi să-mi spună cum votează ei pentru cei ce omoară copii”, a adăugat Chirtoacă.

    Astăzi, PL a prezentat o decizie a instanţei de judecată prin care consilierul municipal Anatol Tofan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru violul şi omorul unei minore. Tot astăzi Tofan a negat acest fapt, ameninţând PL cu judecata.

    www.jurnal.md

    Mama fetei ucise de consilierul comunist Anatolie Tofan in fata camerelor de luat vederi

    Mama tinerei care ar fi fost ucisa si violata de comunistul Anatolie Tofan vorbeste despre ce s-a intamplat.

     
    ”Asa oameni ca Anatolie Tofan, care a violat si ucis copil de 12 ani trebuie impuscati, da nu inca sa conduca tara! Un talhar si un bandit. Jos comunistii. Si talharii. Si hotii”, a declarat femeia in cadrul unui briefing de presa organizat de PL.
     
    ”La 14 mai 1988, mama lui Anatol Tofan a chemat-o pe fiica mea sa se joace impreuna. Acolo Tofan a violat-o, cu cutitul a taiat-o de 3 ori. Peste o saptamana am gasit-o. El a ingropat-o cu tatal lui in gradina. Au facut focul ca sa nu s einteleaga. A fost judecata. I-au dat numai 10 ani”, marturiseste femeia.
     
    In cadrul briefingului Dorin Chirtoaca sustine ca Procuratura Generala a confirmat ca Monitorul Oficial prezentat de Igor Dodon a fost falsificat. ”Am ajuns in secolul XXI ca la conducerea Chisinaului sa fie un violator care a ucis un copil si minte. Am ajuns sa avem la conducere un falsificator, un cloun, o marioneta in mainile lui Voronin. Vreau sa vad cine va vota duminica pentru ei. Vreau sa ma uit la ei si sa-i intreb cum li se ridica mana sa voteze pentru banditi si talhari, pentru cei care au omorat oameni, care au dus Moldova la saracie, la foame, la canibalism. Asteptam scuzele lui Igor Dodon nu in fata mea sau a colegilor, ci in fata locuitorilor municipiului Chisinau, scuze de la Igor Dodon, care minte in continuare acoperindu-l pe Anatolie Tofan”, a declarat Dorin Chirtoaca.


    www.inprofunzime.md

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com