• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Așteptăm scuze din partea lui Dodon față de locuitorii orașului Chișinău

    Dorin Chirtoacă: Așteptăm scuze din partea lui Dodon față de locuitorii orașului Chișinău

    15.06.2011  

    Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, a depus astăzi la judecătoria Râșcani o cerere de chemare în judecată pentru apărarea reputației profesionale, onoarei și demnității, prejudiciate de candidatul comunist Igor Dodon în dosarul troleibuzelor.
    “În cadrul dezbaterilor electorale, Igor Dodon a recunoscut faptul că a depus acte false la Procuratura Generală, a falsificat Monitorul Oficial al României, a utilizat această informație falsă pentru a manipula opinia publică, iar prin aceste acțiuni mi-a lezat onoarea și reputaţia profesională și trebuie să răspundă conform legii“, a declarat Dorin Chirtoacă.

    La începutul acestei săptămâni, candidatul PL la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a depus un demers la Procuratura Generală prin care solicită tragerea la răspundere a comunistului Igor Dodon. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, candidatul comunist a făcut declarații false bazate pe documente falsificate în mod abuziv, care au fost făcute publice în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune și utilizate repetat în cadrul unei conferințe de presă pe 9 iunie 2011. Aceste acțiuni ale candidatului comunist au avut drept scop discreditarea lui Dorin Chirtoacă în timpul desfășurării campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2011. 

    “Așteptăm scuze din partea lui Dodon față de locuitorii orașului Chișinău și cerem să fie compensate daunele morale, contravaloarea a 100 de troleibuze noi, care au un preţ de achiziţie de 12,5 mln euro. Rămânem pe poziții că cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiți, indiferent de statutul lor”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com