• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Trebuie să ne mobilizăm la maxim și să ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri

    Dorin Chirtoacă: Trebuie să ne mobilizăm la maxim și să ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri

    09.06.2011  

    Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, a susținut astăzi un briefing de presă privind rezultatele alegerilor locale din 5 iunie pentru municipiul Chișinău.

    Dorin Chirtoacă le-a mulțumit tuturor alegătorilor pentru susținerea acordată la 5 iunie, dar a subliniat că nu trebuie să uităm că mai este și turul doi de scrutin. “Trebuie să ne mobilizăm la maxim și să ne pregătim temeinic pentru aceste alegeri, căci este competiția directă între opțiunea pro- europeană și opțiunea pro- comunistă”, a precizat Dorin Chirtoacă.

    Partidele din Alianța pentru Integrare Europeană au acumulat 168 000 de voturi în comparație cu 159 000 de voturi acumulate de PCRM, care este în scădere față de alegerile precedente.

    Dorin Chirtoacă a remarcat caracterul fals al acuzațiilor aduse la adresa sa de către candidatul comunist, Igor Dodon, subliniind că minciunile comuniștilor capătă proporții din ce în ce mai mari și urmează o perioadă în care opinia publică va fi intoxicată cu minciuni, insinuări și falsuri, la fel cum a fost și în primul tur.

    “Dacă primarul general ar fi fost implicat în ilegalități în acești patru ani, trebuia să fie urmărit penal și condamnat de instanța de judecată,ceea ce nu s-a întâmplat. Să nu uităm că din 2007 până în 2009 la putere au fost comuniștii, prin aceasta se confirmă încă odată că este vorba doar despre minciuni și insinuări în scopuri electorale”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Candidatul PL a remarcat că dispune de informații potrivit cărora PCRM pune la cale excluderea suburbiilor din componența municipiului Chișinău, comuniștii fiind deranjați de faptul că locuitorii suburbiilor au votat masiv pentru partidele democratice. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, excluderea suburbiilor din componența municipiului le-ar permite comuniștilor să își consolideze poziția politică în Chișinău.

    Din informațiile prezentate de Dorin Chirtoacă, numele candidatului comunist Igor Dodon și ai altor candidați comuniști la funcția de consilieri în CMC apar în câteva dosare “interesante” despre privatizările efectuate în perioada 2007-2009 de către  Guvernul Greceanâi, fiind examinate de către Procuratura Generală.

    • Privatizarea hotelului Codru, care a fost vândut unei firme offshore din Cipru, cu 3 milioane de euro, costul real fiind de 20 milioane de euro, în acest caz statul a fost prejudiciat cu circa 17 milioane de euro. 
    • Privatizarea hotelului Național, acest complex a fost transmis unui SRL, Alfa Ingineric, de asemenea o firmă offshore din Cipru, directorul acestei companii este actualul consilier în CMC din partea PCRM, Nicolae Curtoglu. Acest obiect a fost vândut cu 2,3 milioane dolari, costul real fiind de 20 milioane de dolari.
    • Privatizarea complexului sanatorial Moldova din Ucraina de către o firmă offshore. În acest caz Igor Dodon expediază o scrisoare de lobby pentru această firmă, în care cere primarului de Odesa să acorde tot sprijinul în vederea privatizării acestui obiect.
    “Toate aceste privatizări au fost făcute prin intermediul Agenției de Achiziții Publice, care se afla în acel moment în subordinea directă a Ministerului Economiei, condus de ministrul Igor Dodon. Acestea sunt probe concrete și nu doar insinuări, probe care arată că Igor Dodon a prejudiciat statul cu zeci de milioane de euro”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    La finalul briefingului de presă, Dorin Chirtoacă a îndemnat toți locuitorii municipiului Chișinău să participe la vot pe 19 iunie, pentru a alege un viitor democratic și european pentru municipiul Chișinău.

    Departamentul Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com