• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Trebuie să avem o capitală democratică cu un primar democrat

    Mihai Ghimpu: Trebuie să avem o capitală democratică cu un primar democrat

    07.06.2011  

    Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a susținut o conferința de presă în cadrul căreia a făcut bilanțul alegerilor locale generale din 5 iunie.

    Mihai Ghimpu le-a mulțumit tuturor cetățenilor care au participat duminică la vot pentru susținerea acordată, precizând că Partidul Liberal este mulțumit de rezultatul obținut, dar că urmează să depună eforturi în continuare pentru ca în turul doi rezultatele să fie și mai bune.

    „Avem de lucru, nu ne vom opri aici, suntem încrezuți în forțele proprii și vom reuși. Trebuie să avem o capitală democratică cu un primar democrat. Totodată, este important ca împreună cu colegii din Alianța pentru Integrare Europeană să creăm AIE la nivel local”, a spus Mihai Ghimpu.

    Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, PL a acumulat 17 % pe republică, acest procent atestă o creștere a partidului față de alegerile precedente. Astfel, la alegerile primarilor, Partidul Liberal a obținut 19,87 %, pentru consilieri în consiliile săteşti/comunale/orăşeneşti – 11,86%, iar pentru consilieri în consiliile raionale/municipale –19,87%.  Totodată, 32 de candidați PL au devenit primari din primul tur de scrutin, iar 125 de candidați PL la funcția de primar vor participa și în turul doi al scrutinului electoral. “Trebuie să continuăm consolidarea structurilor PL, dar și legislația să fie modificată astfel încât cetățenii să nu fie manipulați cu bani și produse”, a precizat Mihai Ghimpu.

    Președintele Partidului Liberal a anunțat despre unele nereguli înregistrate în timpul scrutinului electoral. Mihai Ghimpu a prezentat probe foto care demonstrează că reprezentanții comuniștilor au cumpărat voturile alegătorilor, oferindu-le o anumită sumă de bani cu condiția ca aceștia să fotografieze cu telefonul lor mobil buletinele de vot în care a fost aplicată ștampila votat în dreptul candidatului comunist. ”Aceste metode au fost folosite și în alegerile precedente și sunt folosite și în continuare de comuniști. Este important că PL a mers pe cale strict legală, fără orez și macaroane, cetățeanul singur a ales”, a menționat Președintele PL.

    În acest context, Mihai Ghimpu a reiterat faptul că recomandarea CEC-ului de a fi scoasă draperia de la intrarea în cabina de vot era una bine intenționată și trebuia să fie respectată de toate secțiile de votare pentru a fi evitate nereguli de felul celor semnalate. “Să demonstrăm că democrația este sistemul cel mai bun, nu cu orez, macaroane și bani vom schimba cursul politic în Republica Moldova”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com