• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Președintele PL Mihai Ghimpu a participat la acțiunile de Dragobete

    Președintele PL Mihai Ghimpu a participat la acțiunile de Dragobete

    24.02.2011  

    De Dragobete tinerii liberali au organizat un flash-mob în scuarul Arcului de triumf unde au format o inimă imensă, au  distribuit felicitări în cadrul instituţiilor de învăţământ, invitând îndrăgostiţii să-şi scrie declaraţii de dragoste și au împărțit fotografii gratuit celor care au pozat în Leagănul Iubirii, instalat în scuar.

    La acțiunea Organizației de Tineret a Partidului Liberal a fost prezent și Președintele PL Mihai Ghimpu care a ținut să sărute toate fetele,  îndemnând și băieții prezenți să îi urmeze exemplul.

    Deasemenea, Mihai Ghimpu a felicitat toți îndrăgostiții din republică dorindu-le multă dragoste, sănătate şi fericire, după care s-a fotografiat cu cei doritori în Leagănul iubirii.

    Dragobetele este sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Este marcată la 24 februarie în Republica Moldova şi România. Conform tradiţiei populare, în dimineaţa de Dragobete, fetele adunau zăpadă şi o topeau, păstrând apa în vase noi. Cine se spala cu această apă devinea frumoasă şi avea noroc în dragoste. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului şi plecau să caute flori de primăvară prin păduri şi lunci. La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, el o săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia Dragobetele sărută fetele! Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-şi arăta dragostea în faţa comunităţii.

    Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale, Dragobetele defineşte între popoarele lumii specificul naţional al românilor de pretutindeni.

    Îndrăgostiții au format o inimă imensă în scuarului Arcului de triumf

                                               


    Sursa video: privesc.eu

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com