• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă - Oficialul anului 2010

    Dorin Chirtoacă - Oficialul anului 2010

    31.01.2011  

    În acest ultim an de mandat, primarul capitalei Dorin Chirtoacă şi-a pus în valoare mai mult ca în oricare din precedenţii trei ani postura de gospodar. Dacă a scăpat de comuniştii lui Voronin care îi arestau bradul şi îi bruiau acţiunile, a putut, în sfârşit, să se dedice în totalitate nevoilor urbei. A scăpat oraşul de o năpastă care îl bântuia de trei decenii - mirosul neplăcut datorat staţiei de epurare a apei. Ceea ce nu au reuşit vreo cinci predecesori de-ai săi la cârma Chişinăului, a izbutit el, cel mai tânăr primar de capitală din Europa.

    A doua mare ispravă este legată de reparaţia drumurilor capitalei, care înainte de căderea gerurilor luase o amploare rar întâlnită la Chişinău. Iar până la vară primarul ne promite că vom călători în troleibuze noi şi că ne vom scălda în lacul de la Valea Morilor. Dacă toate acestea se vor întâmpla, chiar nu vedem ce îi va împiedică pe chişinăuieni să-i mai ofere un mandat la alegerile locale din 2011.

    Dorin Chirtoacă întruchipează noul tip de politician moldovean - instruit, modern, patriot. După patru ani de mandat de primar, care au reprezentat mai degrabă un fel de tatonare a terenului şi de cunoaştere a tuturor realităţilor, decât o activitate plenară, Dorin Chirtoacă pare să fie mult mai pregătit pentru a se dedica unui domeniu, pe care, în 2007, când a ocupat postul, îl cunoştea la modul mai mult teoretic.

    VipMagazin

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com