• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ion Purice - candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al mun. Chișinău
  27.07.2023      Partidul Liberal susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău  
  Declarația Partidului Liberal în legatură cu protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009
  07.04.2023     
  Declarația Partidului Liberal
  31.03.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o discuţie telefonică cu Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland

  Mihai Ghimpu a avut o discuţie telefonică cu Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland

  02.12.2010  

  „Mesajul deschis al Consiliului Europei de a încuraja procesul de construire a unui stat de drept, bazat pe valori europene, de a promova reformele democratice reprezintă o dovadă de susţinere a cetăţenilor Republicii Moldova”. Declaraţia aparţine Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, fiind lansată în cadrul unei discuţii telefonice cu Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn  Jagland.

  Secretarul general al Consiliului Europei a salutat votul cetăţenilor Republicii Moldova, care au optat pentru valori şi standarde europene, pentru democraţie şi bunăstare. Thorbjørn Jagland l-a felicitat pe Preşedintele Mihai Ghimpu pentru rezultatul obţinut în alegeri de partidele de orientare democratică, dorind succes în procesul de negocieri postelectorale pentru constituirea unei alianţe de guvernare de orientare pro-europeană. Totodată, Secretarul general al Consiliului Europei a reiterat necesitatea continuării reformelor democratice în Republica Moldova în vederea realizării obiectivului de integrare europeană.

  Mihai Ghimpu a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant şi consecvent al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, precizând, că rezultatele alegerilor din 28 noiembrie confirmă faptul că cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc integrarea europeană cât mai rapidă. "Opţiunea noastră şi a celor peste 60% din alegători este pro-Alianţa pentru Integrare Europeană. Ne dorim continuarea reformelor democratice iniţiate după 29 iulie 2009 ca urmare a actului de guvernare, iar aceasta ar constitui un avantaj pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, care îşi doresc un viitor european. La alegerile din 28 noiembrie cetăţenii au optat pentru o putere democratică, pro-europeană. De acest lucru sunt obligaţi să ţină cont reprezentanţii partidelor democratice parlamentare atunci când vor constitui alianţa de guvernare", a menţionat Preşedintele Mihai Ghimpu.

  parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com