• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)La Obileni a fost inaugurată strada Georgiei

    (foto)La Obileni a fost inaugurată strada Georgiei

    24.11.2010  

    Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu şi Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili au participat la ceremonia de inaugurare a străzii Georgiei în satul Obileni, raionul Hânceşti,   unde au fost construite 9 case cu suportul financiar al statului georgian.
    Ulterior, cei doi şefi de state au vizitat şantierul de construcţie şi s-au familiarizat cu mersul lucrărilor. Mihail Saakaşvili a cerut de la reprezentanţii guvernului georgian, care supraveghează buna desfăşurare a acestor lucrări, ca finalizarea acestora să aibă loc cât mai curând.

    Mihai Ghimpu a adus mulţumiri Preşedintelui Mihail Saakaşvili şi poporului georgian pentru ajutorul acordat, în context, fiind amintit proverbul „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte”.

    Cei doi preşedinţi au purtat o discuţie cu locuitorii satului Obileni, beneficiari ai noilor case construite pentru sinistraţi. În discuţia cu ei, Mihail Saakaşvili a precizat că Georgia va sprijini financiar şi construcţia unei grădiniţe de copii cu toată infrastructura necesară, iar în şcoala din localitate va fi amenajată o clasă  dotată cu echipament tehnic moderne. „Georgia n-a putut să rămână indiferentă faţă de calamităţile naturale de proporţii ce s-au produs în aceste locuri vara trecută. Şi poporul georgian a trecut prin asemenea tragedii, fapt ce ne-a determinat să fim receptivi la durerea prietenilor noştri din Republica Moldova”, a menţionat Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili.

    Localnicii din Obileni şi-au exprimat în mod special gratitudinea pentru ajutorul acordat de Georgia la lichidarea consecinţelor inundaţiilor din vara anului curent, inclusiv pentru faptul că copiii din localităţile inundate s-au odihnit la taberele de vară din Georgia. Preşedintele Georgiei a dat asigurări că va fi examinată posibilitatea susţinerii şi în continuare a locuitorilor din zona în care s-au produs inundaţii în vara curentă.

    Mihail Saakaşvili a mai declarat că respectul pentru Republica Moldova şi pentru  cetăţenii ei le păstrează încă din perioada în care şi-a făcut serviciul militar obligatoriu împreună cu mai mulţi conaţionali de ai noştri. În context, Preşedintele Georgiei a amintit că avut surpriza de a-l reîntâlni astăzi la Chişinău pe un camarad de arme, cu care a rămas prieten până în momentul de faţă.

    Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu.

                   

                   

                   

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com