• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Apelul basarabenilor din Italia către toți basarabenii

    Apelul basarabenilor din Italia către toți basarabenii

    24.11.2010  

    Dragi conaționali din Republica Moldova, aflați la muncă peste hotare!

    Au rămas ore numărate până la decisiva zi de 28 noiembrie a.c., la finele căreia vom afla dacă am reușit să reașezăm, cu fermitate, Basarabia noastră dragă, în albia normalității și speranței, pe calea clară a integrării europene și a regăsirii cu Țara-Mamă, sau dacă, Doamne ferește, am împins-o pe calea fără întoarcere a negrei străinii.

    În contextul  avântului electoral, Dreapta Națională trosnește din toate încheieturile, râvnind la putere, sfâșiind electoratul,  în timp ce adversarul comun (cel care a ținut în întuneric și teroare Moldova pe parcursul a 8 ani, care a dat peste cap cuceririle Renașterii Noastre Naționale și a gonit peste 1 mln. de cetățeni de la vetrele lor,  încoronându-și opera cu un sângeros 7 aprilie), e așa precum îl știm:  bogat, perfid și bine structurat.

    Suntem puși la încercare de o listă electorală de proporții exagerate. Însă  noi, electoratul moldav, acasă sau oriunde în lume, nu avem a aștepta de la aceste alegeri nimic altceva decât o Moldova demnă, cu o economie prosperă, în armonie economică și democratică cu familia de popoare europene, alături de Țara-Mamă. Acest Ideal al nostru vine în concordanță   cu toate cuceririle   noastre de până acum, serios încercate de guvernări aservite Moscovei, guvernări antinaționale și mafiote, care au exasperat populația, împingând-o spre altfel de Siberii, însă  nu au putut clătina adevărul eminescian, că  Istoria cugetă, deși încet, însă sigur și just, că noi, prin acțiunile noastre, facem istoria să cugete, SĂ SE MIȘTE ÎNAINTE,  înfruntând  la Prut și la Nistru,la marginea latinității și a lumii civilizate, o conjunctură geopolitică pe care cu greu o înfruntă marile puteri ale lumii.

    Pentru ca să fim înțeleși clar, fără umbră de confuziune, atât de Rusia, cât și de Europa, avem nevoie de o forță politică, care să ne exprime fără ocolișuri, avem nevoie de un partid care și-a asumat riscul acestei tranșante atitudini. PARTIDUL LIBERAL, în frunte cu militantul nedezmințit pentru Cauza Națională, Mihai GHIMPU, dar și cu tânărul Dorin CHIRTOACĂ, primarul de Chișinău (prin stoicismul  căruia încă înainte de 7 APRILIE 2009 s-a și produs cotitura în mersul lucrurilor în Basarabia), partid de factură unică în spectrul Alianței pentru Integrarea Europeană,  neimplicat în acte de corupție, care nu urmărește alte interese decât SALVAREA BASARABIEI, este, pe departe AVANGARDA nedeclarată a AIE. Prin actele sale de atitudine și curaj, în care se înscriu: Decretul Prezidențial cu privire la ziua de28 iunie,  neacceptarea unei vasalități rușinoase față de Moscova în problema zilei de 9 mai și rolul ei în destinul Basarabiei;  recucerirea încrederi Uniunii Europene, a SUA și a Țării-Mamă, care nu au întârziat să ne vină în ajutor cu creditări serioase; desecretizarea arhivelor Securității, Apelul către Secretarul General NATO pentru retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul RM, condamnarea oficială a comunismului, la care se adaugă Rezistența economică, cu realizarea unor proiecte concrete, cu ajutorarea economică a poporului, dar și developarea documentară a omuciderilor din 7 aprilie ș.a., - toate aceste acte ne demonstrează DEVOTAMENT SI CREDINȚĂ ÎN CAUZA NAȚIONALĂ, calități pe care trebuie să le apreciem și VOTĂM,  să oferim Partidului Liberal, Dlui Președinte interimar Mihai GHIMPU, posibilitatea SĂ DUCĂ SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT.

    Trebuie să înțelegem că aceste atitudini, absolut clare, de încredere totală, nu le putem avea față de cei care au guvernat, oferind clanului mafiot de la Tiraspol permisiunea de a exporta mărfuri cu ștampila R Moldova fără a se vărsa în bugetul republicii un singur bănuț (-Ridicăm economia regimului mafiot de la Tiraspol, ca să poată să ne atace mai bine?  întreba patriotul nostru  Ilie ILAȘCU guvernarea Filat),  și nici la cei care au o atitudine neclară sau chiar ostilă față de raporturile noastre de frățietate, prezente și viitoare, cu Țara-Mamă, România). Bineînțeles că fiecare va dispune de votul său așa cum va găsi de cuviință. Trebuie însă să conștientizăm că PARTIDUL LIBERAL exprimă interesele noastre  TOTAL și cu SINCERITATE. Prin veteranii Cauzei Naționale și prin tinerii care s-au ridicat între timp.

    E important apoi să nu ne scape alte două aspecte:  avem fiecare datoria de a vorbi cu cei de acasă, rătăciți, dezolați de sărăcie, de dezinformare. Să le vorbim, să le explicăm: economia RM nu s-a ținut pe comuniști, ci pe remitențele venite de la toți cei ce muncesc în afara republicii, sprijinindu-și familiile din Moldova, investind. Apoi:  nu avem dreptul să risipim voturile în van. Să ținem cont de faptul că Legea electorală prevede reîmpărțirea ulterioară a voturilor oferite partidelor care nu au trecut pragul electoral între partidele care au trecut acest prag, inclusiv comuniștilor (!).

    Noi avem un IDEAL UNITAR și avem o forță politică care ni-l exprimă: PARTIDUL LIBERAL. Salvarea Basarabiei, sau PRĂBUȘIREA ei (fizică, geografică și spirituală), o vom făptui cu toții împreună și fiecare în parte,  în 28 noiembrie. Să nu uităm experiența amară a anului 2002. In Partidul Liberal, în Mihai GHIMPU,  avem toate argumentele pe față că aici TRĂDARE NU VA EXISTA. Este esențial. Ne putem salva doar prin ATITUDINI CLARE, prin CARACTERE. Întâlnirea cu Președintele interimar al R Moldova, care a avut loc duminică, 21 noiembrie, la Padova, și a întrunit peste 1000 de emigranți moldoveni, unde liderul PL a ținut un discurs temeinic și convingător, ne-a  întărit încă o dată în convingerea noastră, pe care Vă îndemnăm s-o împărtășiți:

    Votăm Nr.3, votăm PL!  VOTĂM  PATRIOȚI, 
    NU  VOTĂM COMUNIȘTI, NU VOTĂM  MAFIOȚI!

    Ștefan MAIMESCU, membru al Consiliului Parlamentul ’90, ex-deputat,
    Eugenia BULAT, scriitor,
    Dumitru ILINCĂ, președinte PDL  Italia,
    Veaceslav ARAPAN, coordonator al CLUBULUI LIBERAL ITALIA,
    Oleg CHICU, jurnalist, membru fondator al CLUBULUI LIBERAL ITALIA,
    Efim CHICU, scriitor,
    Adrian MAIMESCU, președinte PL Citadela,
    Xenia LOZINSCHI,  profesoară, membru fondator al Asociației AMICI,
    Domnica Lazar, jurnalist, membru PL, Dublin, Irlanda

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com