• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (video)Cimişlia: Indignaţi de minciunile promovate de comunişti

    (video)Cimişlia: Indignaţi de minciunile promovate de comunişti

    24.11.2010  

    „Să spunem da libertăţii, bunăstării, adevărului şi dreptăţii. Să spunem nu comunismului, sărăciei, corupţiei, minciunii. Daţi-ne Parlamentul şi noi vă vom aduce Europa la noi acasă”. Acest apel a fost adresat de Preşedintele PL Mihai Ghimpu celor peste 1200 de locuitori ai oraşului Cimişlia adunaţi în Piaţa Ştefan cel Mare din centrul oraşului pentru a participa la o întâlnire electorală cu echipa PL.

    Potrivit Preşedintelui Mihai Ghimpu, obiectivul principal pentru care luptă echipa PL este asigurarea unui prezent demn şi a unui viitor european pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de naţionalitate. Totodată, există un climat european favorabil exprimat prin deschiderea fără precedent de care beneficiază Republica Moldova din partea UE şi a structurilor europene. Mihai Ghimpu a menţionat că pentru a realiza cât mai curând integrarea europeană a Republicii Moldova este necesar ca alegerile din 28 noiembrie 2010 să aducă la putere forţele politice pro-europene, care, prin acţiuni responsabile, vor realiza acest obiectiv.
    În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu s-a referit şi la subiectul relansării economice a Republicii Moldova şi a eficientizării sistemului asigurărilor sociale. „Încă acum 20 de ani trebuia să punem punct discuţiilor privind problemele legate de identitatea noastră şi să găsim soluţii pentru problemele economice şi sociale cu care ne confruntăm. Aşa au făcut Ţările Baltice, implementând standardele, principiile şi valorile europene şi sporind calitativ nivelul vieţii cetăţenilor”, a precizat Mihai Ghimpu. Totodată, liderul PL a subliniat că cea mai dură armă pe care au manevrat-o comuniştii în toţi cei 8 ani de guvernarea a fost sărăcirea populaţiei, căci numai o societate săracă va sta în genunchi şi cu capul plecat, va putea fi uşor de manipulat şi va crede în minciunile lor.

    Mihai Ghmpu i-a îndemnat pe locuitorii oraşului Cimişlia ca la alegerile parlamentare din 28 noiembrie să voteze schimbarea până la capăt.„Aşa cum în 2007 am debarcat comuniştii de la putere în municipiul Chişinău prin alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de Primar General al capitalei şi am iniţiat schimbarea, tot aşa la 28 noiembrie, guvernarea liberală să se extindă în toată republica şi să ducem schimbarea până la capăt. Schimbarea până la capăt înseamnă să nu trăiţi în funcţie de cine este la putere, dar reieşind din realizările unei economii libere, concurenţiale, independente de factorul politic. Dacă vreţi să trăiţi în bunăstare şi cu demnitate votaţi PL!”, a fost îndemnul lui Mihai Ghimpu.

    Prezent la întâlnire, Gheorghe Şalaru, candidat la funcţia de deputat, ministru degrevat al Mediului, i-a îndemnat pe locuitorii din Cimişlia să conştientizeze faptul că anul 2010 este un an crucial pentru cetăţenii Republicii Moldova, este anul în care se dă lupta definitivă pentru viitorul european al Republicii Moldova. Gheorghe Şalaru a adresat apelul către alegători să participe activ la votare, să-i convingă şi pe cei indecişi să voteze. „Să votaţi corect, pentru partidul care în buletinele de vot este pe locul 3 şi care merită voturile cetăţenilor – Partidul Liberal”, a mai spus Gheorghe Şalaru.

    Ion Bargan, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret al PL, originar din oraşul Cimişlia, şi-a exprimat încrederea că la 28 noiembrie locuitorii raionului Cimişlia vor alege schimbarea, pentru care au votat şi la 29 iulie 2009 şi respectiv Republica Moldova va alege hotărât drumul spre UE. „Într-un an de guvernare aţi văzut ce poate face un preşedinte corect, deputaţi şi miniştri oneşti, propuşi de PL. Votaţi aceşti oameni pentru binele dvs.!”, şi-a îndemnat Ion Bargan pământenii.  Mai mulţi locuitori ai oraşului Cimişlia s-au arătat indignaţi de minciunile promovate de comunişti, de propaganda şi manipularea din mass-media aservite comuniştilor, dar şi de politicile promovate pe parcursul celor 8 ani de guvernare comunistă.

    „Să deschidem poarta Europei împreună cu echipa Partidului Liberal”, a fost îndemnul de final al unui profesor din oraşul Cimişlia, care venise cu flori pentru Preşedintele Mihai Ghimpu, pe care îl consideră cel mai curajos şi mai onest preşedinte pe care l-a avut Republica Moldova vreodată. Flori pentru Mihai Ghimpu şi ghimpi pentru comunişti, şi-a motivat gestul profesorul din Cimişlia.

    Tradiţional, cetăţenii veniţi la întâlnirea electorală au asistat la un concert cu participarea mai multor artişti de muzică populară din Republica Moldova, au încins hore în care i-au prins şi pe candidaţii la funcţia de deputat din partea PL.                                    

                                 

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com