• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  ”În numele viitorului Republicii Moldova” (Scrisoare deschisă Președintelui Mihai Ghimpu)

    ”În numele viitorului Republicii Moldova” (Scrisoare deschisă Președintelui Mihai Ghimpu)

    18.11.2010  

    Mă numesc Claudia Apostol, moldoveancă, 55 ani, Asociația AMICI Italia. Am citit cu atenție adresarea dvs., în calitate de Președinte a PL, către compatrioți, și vă declar cu certitudine că vă susținem și vom vota neapărat.

    La moment, dle Președinte simt o mare responsabilitate și din partea noastră, a tuturor celor, care am râvnit spre această izbândă a forțelor democratice, și din dorința de a o menține, permiteți-mi să vă prezint o soluție filozofică, ce ar avea mari șanse să ne ajute să aducem împreună mult așteptatele Schimbări până la capăt, și să obținem Libertate, Dreptate, Bunăstare, trăind cu Demnitate.

    În mod alegoric, situația noastră este identică unei corăbii rău defectate, în largul mării, cu comandații certați între ei și căreia încă îi mai lipsește un căpitan. Se fac mari eforturi: comandanții reușesc periodic să se împace, se repară corabia, se alege în final liderul incontestabil, însă corabia este sortită, deoarece cursul său , în general, este greșit. Totul depinde de căpitan, dacă va avea curajul să-i schimbe direcția. „Stânga împrejur!” și ”Înapoi la argumente pentru a merge împreună în direcția corectă!”- acesta ar fi imperativul prezentului, domnule Președinte.

    În alt caz, pericolul ce ne paște pe toți deopotrivă este mai mare decât cel al exploziei unei bombe atomice și constă în descompunerea sufletelor până la epuizare totală. Acest proces a început acum mulți ani și riscăm să-i urmărim consecințele, căci deja ne-am pomenit la punctul său critic. Cauza, că lucrurile nu merg bine, e în noi, în sufletele noastre bolnăvicioase, în plină fază de descompunere.

    Încă Mircea Eliade, în perioada vieții sale, ne îndemna să cultivăm sufletul, sfătuindu-ne, că nu-i neapărat ca modul de regăsire a lui să fie cel religios și că ar fi de ajuns să conștientizăm că există o zonă a lui, nedefinită, aidoma basmelor și poveștilor, rămase de la generațiile anterioare.

    Astăzi, în plină epocă a noilor tehnologii, chiar și savanții au demonstrat existența sufletului, pentru ca cercetătorii să ne ajută a ne da seama de mecanismul schimbului de energie în sufletul uman, în timp ce omenirea abandonează acest adevăr, în fața dilemei de a fi sau a nu fi sufletiști. E cazul și Republicii Moldova, unde oamenii s-au deprins să voteze cu burta, cu buzunarul, cu rațiunea, cu tot ce doriți, numai nu cu inima, cu sufletul.

    Venirea dvs. pe arena politică, în calitate de lider de partid și președinte de țară ar fi un semnal clar către toată națiunea: e timpul să schimbăm direcția corabiei, ce ar însemna un efort personal al fiecărui cetățean de a înțelege cine este el și ce viață își dorește pentru sine și pentru urmașii săi. În numele lor, în numele viitorului Republicii Moldova, trebuie să facem acest efort și să depășim criza de suflet prin renașterea lui.

    Cunoscându-vă drept un politician ambițios și curajos, cu verticalitate, suntem convinși că ați putea fi un exemplu extraordinar pentru toți compatrioții, făcând pasul decisiv spre renașterea sufletului, mai ales acum – la ultima ”sută de metri”, rămasă până la alegerile parlamentare.

    În acest context, doresc tuturor cetățenilor Republicii Moldova să treacă peste mentalitatea veche, precum ”vinovați sunt doar cei de sus”. Spre regret, alegerile se pierd doar ”de jos”, ce a fost demonstrat lucid la 5 septembrie, curent, grație pasivității majorității. De aceea, e necesar să pornim fiecare de la sufletul său și aici se impune un slogan cât se poate de reușit - Să Pornim Fiecare De La Sine Dacă Dorim

    Schimbări În Bine. Pornind de la această concepție, am face împreună un prim pas spre acele mari schimbări, pe care le așteptăm de la actuala guvernare.

    Să ne ajute Dumnezeu în salvarea noastră, cât și a generațiilor ce ne vor urma.

    Cu mult respect și mare nădejde, Claudia Apostol.

    16 noiembrie 2010

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com