• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)PL va lupta pentru ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să aibă o viaţă decentă

    (foto)PL va lupta pentru ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să aibă o viaţă decentă

    17.11.2010  

    Politicile de încurajare a implicării tinerilor în viaţa publică şi politică şi, respectiv, întinerirea clasei politice de la Chişinău au fost principalele subiecte abordate de Preşedintele PL Mihai Ghimpu în cadrul unei întâlniri electorale cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul la Chişinău. Mihai Ghimpu a precizat că între priorităţile de guvernare ale PL în domeniile tineretului şi învăţământului se regăsesc iniţiative precum construcţia căminelor private pentru studenţi şi profesori şi modernizarea celor existente, excluderea în momentul angajării a obligativităţii ca tinerii să aibă experienţă de muncă de minimum 2 ani, oferirea de credite preferenţiale pentru studii, promovarea unei politici de încurajare a agenţilor economici care angajează tineri, preluarea mai multor practici europene în domeniului tineretului etc.

    Mihai Ghimpu s-a referit la priorităţile de guvernare ale Partidului Liberal în consolidarea unui stat de drept şi democratic, dezvoltarea economică a republicii, în domeniile educaţie, sănătate, cultură, protecţie socială, integrare europeană. „PL va lupta pentru ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să aibă o viaţă decentă, iar acest lucru nu se poate realiza dacă nu vom avea o economie liberă şi concurenţială. Un prim-pas în această direcţie a fost făcut în acest an de guvernare prin demonopolizarea importului de carne şi peşte. PL îşi propune schimbarea modelului economic de dezvoltare a Republicii Moldova, prin atragerea investiţiilor străine în economia naţională şi asigurarea unei creşteri economice sănătoase, ceea ce va conduce la crearea de noi locuri de muncă, majorarea salariului minim de 2 ori, repatrierea treptată a cetăţenilor noştri aflaţi peste hotarele republicii”, a subliniat Preşedintele PL.

    Mihai Ghimpu a precizat că un stat de drept şi democratic poate fi construit dacă cetăţeanului i se oferă libertatea de a gândi, a crea şi a acţiona. Libertatea este principala valoare promovată de PL în jurul căreia trebuie unită societatea şi reprezintă cheia integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

    Preşedintele PL i-a îndemnat pe cei prezenţi în sală să participe activ la alegerile din 28 noiembrie, să-şi convingă şi prietenii, rudele, colegii să meargă la vot şi să aleagă schimbarea până la capăt. „La alegerile din 28 noiembrie să plivim buruianul din grădina politică a Republicii Moldova, dar, totodată, să le turnăm apă copacilor care trebuie să crească şi să dea roadă”, a precizat Mihai Ghimpu.

    La finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu le-a dorit studenţilor succes la carte, spunând mai în glumă, mai în serios „Aş da ambele funcţii pe care le deţin, de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte al Republicii, dar şi funcţiile viitoare, numai dacă aş avea anii dvs.”

    În replică, cei prezenţi în sală i-au transmis mesaje de încurajare, spunând că Republica Moldova n-a avut niciodată un Preşedinte atât de curajos şi de onest.       

                                            

                                          

                                         

                                         

                                          

    Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com