• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Ion Ungureanu face parte din generaţia de aur a culturii teatrale a Republicii Moldova"

    Mihai Ghimpu: "Ion Ungureanu face parte din generaţia de aur a culturii teatrale a Republicii Moldova"

    16.11.2010  

    Ion Ungureanu face parte din generaţia de aur a culturii teatrale a Republicii Moldova, care prin prestaţia şi intelectul său, patriotismul şi devotamentul de neam, au făcut ca noi să cunoaştem şi să păstrăm valorile naţionale, să avem o istorie şi cultură adevărată cu care putem să ne mîndrim.

    Declaraţia a fost făcută în seara zilei de ieri de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul seratei de creaţie a maestrului Ion Ungureanu, organizată cu prilejul jubileului de 75 ani al acestuia.

    "În acea perioadă grea, situat între zbucium şi credinţă, între ideologie şi artă, fiind acuzat în repetate rînduri de naţionalism, aţi ales întotdeauna esenţa şi cuviinţa, ne-aţi dat posibilitate să savurăm frumuseţea limbii române", a accentuat şeful statului, apreciind inteligenţa, curajul şi măiestria lui Ion Ungureanu pe tot parcursul anilor de activitate profesională.

    În opinia lui Mihai Ghimpu, prin fructuoasa activitate pe care a desfăşurat-o Ion Ungureanu, a reuşit să se impună drept o personalitate de primă mărime atît în arta şi cultura Moldovei, cît şi pe plan internaţional. "Aţi activat cu mult succes la Moscova, în calitate de regizor şi actor de teatru şi film, la Bucureşti, în calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei Culturale Române. Iar în calitate de prim-regizor al Teatrului "Luceafărul", aţi montat spectacole de mare succes, care vor rămîne în istoria noastră teatrală", a specificat şeful statului.

    "Faptul că astăzi, la trecerea a şaisprezece ani, lumea vi se adresează respectuos "Domnule Ministru" denotă şi recunoştinţa pentru ceea ce aţi făcut în calitate de ministru al culturii şi cultelor din Republica Moldova. Vă mulţumesc pentru talentul pus în slujba oamenilor, pentru capacitatea de dăruire şi de sacrificiu şi Vă asigur că pentru noi rămîneţi a fi una din personalităţile notorii ale neamului, un exemplu de credinţă şi devotament în artă şi un mare patriot", a conchis Preşedintele Mihai Ghimpu.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com