• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Fără o reformă constituţională nu vom scăpa de corupţie

    Mihai Ghimpu: Fără o reformă constituţională nu vom scăpa de corupţie

    16.11.2010  

    „Partidul Liberal vine cu iniţiative reale şi priorităţi eficiente de guvernare pentru a crea condiţii de consolidare a statului de drept şi a dezvolta o economie liberă, concurenţială. PL priveşte real situaţia existentă şi nu face promisiuni electorale spectaculoase, pensii şi salarii de 500-1000 de euro sau crearea a sute de mii de locuri noi de muncă. Acestea sunt nişte gogoşi electorale”. Declaraţiile au fost făcute de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la o întâlnire cu alegătorii din oraşul Codru.

    Mai mulţi alegători prezenţi la întâlnire au declarat că susţin PL şi vor vota schimbarea până la capăt. „Noi vă susţinem, domnule Preşedinte Ghimpu, şi sperăm că şi Dumneavoastră ajungând în Parlament să sprijiniţi şi să apăraţi interesele noastre”, a spus un alegător. Alt cetăţean a menţionat că Partidul Liberal este formaţiunea politică care nu face promisiuni, dar face lucruri concrete. Un alt alegător a precizat că va vota PL cu condiţia ca în următorul mandat Mihai Ghimpu să fie preşedinte cu depline puteri, şi nu preşedinte interimar.

    Preşedintele PL s-a referit la realizările unui an de guvernare în cadrul Alianţei pentru guvernare, precum şi la priorităţile de guvernare ale PL pentru următorul mandat. Mihai Ghimpu le-a vorbit celor prezenţi în special despre politicile de consolidare a statului de drept: necesitatea promovării reformei constituţionale, care va instaura noi reguli în organizarea şi funcţionarea eficientă a structurilor puterii, reforma sistemului judecătoresc, care va eficientiza actul justiţiei şi va contribui la prevenirea corupţiei în instanţele de judecată, reorganizarea Procuraturii, Curţii Constituţionale, Curţii de Conturi, promovarea unei politici anticorupţie la nivel înalt. „Fără o Constituţie nouă nu poţi scăpa de corupţie în Republica Moldova, infiltrată adânc în structurile de stat, altfel funcţionarii sunt protejaţi de prevederile actualei Constituţii. Dovadă este şi cazul Muruianu, când Parlamentul l-a eliberat din funcţie, iar Curtea Constituţională – l-a repus în funcţie”, a precizat Mihai Ghimpu. 

    Întâlnirea a avut loc la Institutul de Cercetări pentru Pomicultură, cea mai veche instituţie de cercetări din republică, care în perioada guvernării comuniste a fost comasat cu Institutul pentru Viticultură şi Vinificaţie. Oamenii de ştiinţă au contestat atunci decizia, sugerînd că aceasta a fost luată pentru ca guvernarea comunistă să poată acapara terenurile aferente Institutului. Ei au solicitat Preşedintelui PL să-i ajute în soluţionarea acestei probleme. Mihai Ghimpu a spus că problema urmează a fi examinată, iar o comisie de experţi va analiza situaţia.                        

                                         

                                        

                                       

                                       

                                        

                                        

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com