• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu studenții Universității de Stat de Educaţie Fizică şi Sport

    Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu studenții Universității de Stat de Educaţie Fizică şi Sport

    16.11.2010  

    „Pe parcursul unui an de guvernare, în calitate de Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar, am susţinut dezvoltarea sportului în Republica Moldova, dar  resursele financiare limitate nu ne-au permis să acordăm sportului sprijinul pe care ni l-am fi dorit şi vi l-aţi fi dorit şi dvs. Am discutat şi cu Ministrul tineretului şi sportului Ion Cebanu, membru PL, despre faptul ca pentru anul viitor să găsim posibilitatea de creştere a bugetului alocat sportului”. Această declaraţie a fost făcută de Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu la o întâlnire electorală cu studenţii şi profesorii de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

    Mihai Ghimpu a enumerat între principalele realizări în domeniul sportului obţinute pe parcursul unui an de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană renovarea bazinului „Locomotiva” din Chişinău, care nu a funcţionat mai bine de 10 ani, reparaţia şi dotarea sălilor de box, judo, lupte libere din Centrul Sportiv de pregătire a loturilor naţionale, precum şi organizarea zecilor de campionate naţionale şi internaţionale, care au dus faima Republicii Moldova departe de hotarele ei.

    Prezentând platforma electorală a Partidului Liberal în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, Mihai Ghimpu s-a referit şi la priorităţile de guvernare şi proiectele PL în domeniul sportului, insistând asupra construcţiei stadionului republican din capitală distrus de comunişti, precum şi renovarea stadioanelor din republică pentru ca sportivii să aibă teren pentru desfăşurarea antrenamentelor sportive, a competiţiilor etc. Totodată, Mihai Ghimpu a prezentat şi politicile de dezvoltare economică, de protecţie socială, în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii, a modernizării satului, precum şi integrării europene pe care urmează să le promoveze PL odată cu venirea la guvernare.

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe studenţi să participe activ la alegerile din 28 noiembrie 2010, să voteze Partidul Liberal şi să-i convingă să voteze schimbarea până la capăt şi pe părinţii, rudele, colegii şi prietenii lor. „Sloganul PL este „Toţi pentru Europa, Europa pentru toţi”, dar aceasta nu înseamnă că şi pentru comunişti. Europa n-a avut şi nici nu are nevoie de comunişti. Europa înseamnă principii şi valori, care, de altfel sunt promovate de Partidul Liberal pentru a asigura cetăţenilor Republicii Moldova un viitor european”, a precizat Mihai Ghimpu. 

    La finalul întâlnirii, Veaceslav Manolachi, rectorul USEFS, a mulţumit lui Mihai Ghimpu pentru faptul că în perioada în care era Preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău a refuzat semnarea unei decizii care ar fi însemnat înstrăinarea unui teren din preajma Universităţii, pe care acum se construieşte cămin pentru studenţi. Dacă nu era atunci Mihai Ghimpu, acum construiam cămin pentru studenţii noştri la Stăuceni, dar nu în preajma Universităţii, a spus V. Manolachi.

    Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com