• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Să separăm grâul de neghină la alegerile din 28 noiembrie

    Mihai Ghimpu: Să separăm grâul de neghină la alegerile din 28 noiembrie

    15.11.2010  

    „Dacă am reuşit în 2007 să scăpăm capitala de comunişti prin alegerea lui Dorin Chirtoacă în calitate de Primar General, atunci vă îndemn ca şi la alegerile din 28 noiembrie 2010 să ducem la bun sfârşit această schimbare în toată republica, astfel încât peste ani copiii şi nepoţii să vă mulţumească pentru decizia luată şi pentru viitorul lor european. Să separăm grâul de neghină şi adevărul de minciună şi să votăm echipa Partidului Liberal şi schimbarea până la capăt”. Acesta a fost îndemnul Preşedintelui PL Mihai Ghimpu către locuitorii satului Pârliţa din raionul Ungheni, lansat în cadrul unei întâlniri electorale.

    Respingând minciunile comuniste şi informaţiile tendenţioase răspândite inclusiv prin intermediul mass-media afiliate, Mihai Ghimpu a precizat că cetăţenii nu mai au încredere în comunişti şi este sigur că comuniştii nu vor mai reveni la putere în Republica Moldova. „Contează ca partidele componente a Alianţei pentru Integrare Europeană să obţină minimum 61 de mandate ca să poată alege preşedintele şi să pună punct instabilităţii politice. Iar pentru o perioadă de cel puţin 4 ani să existe stabilitate politică, aspect foarte important pentru economia Republicii Moldova şi pentru atragerea investiţiilor străine”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Totodată, Preşedintele PL a subliniat că echipa pe care o conduce dispune de posibilităţi şi îşi va concentra toate eforturile pentru a construi un stat de drept şi democratic şi pentru a asigura un viitor european pentru Republica Moldova. Obiectivul principal al PL este îmbunătăţirea nivelului de trai al fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, indiferent de naţionalitate. Mihai Ghimpu a menţionat că pentru ca Republica Moldova să devenă un stat prosper este nevoie, întâi de toate de libertate, astfel încât cetăţenii să-şi decisă singuri soarta. La aceasta se adaugă şi sprijinul fără precedent de care beneficiază Republica Moldova din partea instituţiilor europene şi faptul că într-un an de guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană a reuşit să convingă Uniunea Europeană că Republica Moldova vrea să facă parte din marea familie europeană, acolo unde deja se află sute de mii de moldoveni. Dar, pentru a obţine acest lucru, este nevoie de promovarea unui şir de reforme, inclusiv reforma mentalitaţii cetăţenilor, care este şi cea mai anevoiasă.

    Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe alegători la responsabilitate civică, precizând că trebuie convinse persoanele indecise, dar şi cele care votează comuniştii să voteze pentru Partidul Liberal sau pentru partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană. „Daţi-mi mie puterea pe care i-aţi dat-o lui Voronin timp de 8 ani, stimaţi cetăţeni, şi veţi putea compara viaţa în democraţie cu cea în comunism. La alegerile din 28 noiembrie 2010 Republica Moldova are şansa să scape de sărăcie şi mizerie şi să se îndrepte spre un viitor european în care prioritar să fie funcţionarea legii”, i-a îndemnat Mihai Ghimpu pe alegătorii din satul Pârliţa, raionul Ungheni.

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com