• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu: Dacă vom avea majoritatea în Parlament vom face ordine în țară

    (foto)Mihai Ghimpu: Dacă vom avea majoritatea în Parlament vom face ordine în țară

    15.11.2010  

    „Daţi-i echipei Partidului Liberal majoritatea în Parlament şi veţi vedea ce ordine va face în Republica Moldova”, a fost îndemnul lansat de Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, în cadrul unei întâlniri electorale cu locuitorii oraşului Corneşti din raionul Ungheni.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, 2010 este un an foarte important pentru istoria Republicii Moldova, fiind comparabil doar cu anul 1994, când au fost puse bazele legislative ale democraţiei, dar care, spre regret, s-a încheiat cu venirea la putere a Partidului Democrat Agrar, care, la rândul său, a adus la putere comuniştii. Mihai Ghimpu este sigur că dacă cetăţenii Republicii Moldova nu vor folosi această şansă democratică oferită la alegerile din 28 noiembrie, atunci „Europa ar putea să ne lase acolo unde ne-au adus comuniştii, în sărăcie şi mizerie”.

    Din aceste considerente, Mihai Ghimpu i-a îndemat pe alegători să voteze Partidul Liberal şi schimbarea până la capăt, dar care nu poate fi realizată cu o guvernare comunistă. „Schimbarea până la capăt înseamnă că pe pământul nostru trebuie să revină, în sfârşit dreptatea şi adevărul. Cei care au furat, au jefuit averea poporului, cei care au omorât şi au torturat tinerii la 7 aprilie 2009, iar acum se prefac că nu ştiu nimic, trebuie să fie traşi la răspundere. Unde este dreptatea: ei huzuresc în conace boiereşti, iar dvs, lăsaţi copiii flămânzi şi dezbrăcaţi, şi plecaţi la muncă peste hotare?”, a precizat liderul PL.

    Totodată, Mihai  Ghimpu a remarcat că nu s-a ajuns la bunăstarea pe care şi-o doreşte fiecare cetăţean, dat fiind faptul că actualul Parlament a avut mandat de încredere pentru 4 ani, dar nu pentru unul singur. În context, Preşedintele PL s-a referit la faptul că atât partidul pe care îl conduce, cât şi personal, au fost împortiva alegerilor anticipate, iar pentru a le evita, a fost propusă adoptarea unei noi Constituţii, din păcate, nu s-a reuşit acest lucru. Mihai Ghimpu spune că proiectul noii Constituţii va fi discutat după alegeri în Parlament, aceasta fiind soluţia eficientă pentru a face ordine în Republica Moldova.

    Mihai Ghimpu a subliniat că PL îşi asumă responsabilitatea de a realiza obiectivul schimbării până la capăt, în condiţiile în care au fost puse bazele mai multor iniţiative democratice, dar care n-au fost duse până la capăt, acestia urmând a fi promovate după alegerile din 28 noiembrie 2010.

                                             

                                            

                                           

                                           

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com