• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto și video)Avem în față speranța pentru o viață mai bună- Echipa PL

    (foto și video)Avem în față speranța pentru o viață mai bună- Echipa PL

    15.11.2010  

     Partidul Liberal şi-a continuat periplul electoral prin localităţile Republicii Moldova. În prima jumătate a zilei, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, şi-a prezentat echipa pentru parlamentarele din 28 noiembrie, la Nisporeni.

    Deputatul Boris Vieru, vicepreşedinte al PL a dat curs întâlnirii cu: „Bună ziua, Nisporeni, leagănul luptei noastre pentru limba română şi alfabetul latin”. Dumnealui a abordat cu preponderenţă subiectul fărădelegilor comise de comunişti pe durata celor opt ani de guvernare. „Izolarea Republicii Moldova pe plan internaţional, pe care comuniştii au generat-o, le-a permis acestora să „exporte” peste hotare peste 1 milion de cetăţeni, construind în acelaşi timp un sistem financiar-bancar orientat spre preluarea remitenţelor moldovenilor plecaţi peste hotare”, a mai spus Vieru, după care a dat sentinţa: „Comuniştii nu ne reprezintă,  satele moldoveneşti nu pot vota comuniştii, ele trebuie să voteze partidul care le reprezintă – Partidul Liberal”, a încheiat Vieru.

    Cunoscutul lider de opinie, directorul postului de radio „Vocea Basarabiei”, Valeriu Saharneanu, candidat şi el pe lista PL, şi-a consacrat discursul relaţiilor cu România şi importanţei acestor relaţii pentru modernizarea R. Moldova şi viitorului ei european. „Nisporeniul este acum înfrăţit cu Lugojul  din Banatul României, în fiecare an tineri din Nisporeni merg să-şi facă studiile la Universitatea Europeană „Iosif Constantin Drăgan” din Lugoj”, a spus Valeriu Saharneanu. „De asemenea, prietenii noştri din Oneşti, judeţul Bacău au lansat ideea edificării unui monument,  „Crucea Mântuirii Neamului”, pe cea mai înaltă culme din preajma Nisporenilor”, dar cea mai mare oportunitate pe care ne-o oferă România este „integrarea noastră cât mai curândă în Europa, acolo unde viaţa este viaţă şi respectul pentru om este lege”, a mai spus Saharneanu, încheind cu „Am acceptat să fiu şi sunt parte a echipei Partidului Liberal deoarece acesta e unicul partid care apără interesul naţional, fără a urmări interese meschine, de îmbogăţire pe seama cetăţenilor. Republica Moldova vă aparţine şi acum a venit timpul ca voi s-o conduceţi, făcând alegerea corectă şi votând cu Partidul Liberal”.

    Constantin Oboroc, originar din Nisporeni, deputat în primul parlament, cel care a votat independenţa Republicii Moldova faţă de Uniunea Sovietică, a dat răspunsul principalei întrebări pentru aceste alegeri: „Cu cine să votăm?”. „Aveţi în faţa voastră şansa şi speranţa voastră şi a noastră, a tuturora – echipa lui Mihai Ghimpu” a rostit Oboroc în mesajul său către alegătorii nisporeneni. 

     Cu un îndemn de a opta în favoarea Partidului Liberal a venit în faţa alegătorilor şi Ludmila Arteni, preşedintele Asociaţiei Deportaţilor din Nisporeni. Dumneaei a evocat momentele de tristă faimă ale anilor ’40 – 50, când foarte mulţi localnici, buni gospodari şi buni cetăţeni au fost ridicaţi de autorităţile sovietice de ocupaţie şi duşi în Siberiile de gheaţă.

    Gheorghe Şalaru, ministru al mediului, care şi-a sărbătorit astăzi şi ziua de naştere, s-a adresat, în special, bătrînilor şi pensionarilor, cerâmdu-le să nu se lace manipulaţi de promisiunile comuniştilor, care încearcă să-i cumpere cu „pomeni electorale”. „De ce să votaţi comuniştii şi să aşteptaţi de la ei pomeni în loc de pensii? De ce să nu mergem în Europa, cu pensii clare de 500 de euro?” s-a întrebat retoric Gheorghe Şalaru, îndemnând generaţia în etate a alegătorilor să facă alegerea gândindu-se întâi de toae la copiii şi nepoiţii lor. „Nimic nu este mai important decât viitorul copiilor noştri. Toţi cei care pleacă peste hotare, şi toţi acei care rămân aici, dacă îi întrebi „pentru ce alergi, pentru ce te zbaţi?”, răspunsul este acelaşi: „Am copii”. Haideţi să ne gândim împreună la copii noştri şi să le putem face viaţă lor şi nouă aici acasă şi împreună cu cei care ştiu ce-i greul şi nu vin la putere, aşa ca Voronin şi cei din anturajul lui, ca să-şi facă averi lor şi copiilor lor. Veniţi împreună cu noi, votaţi Partidul Liberal!” i-aîndemnat Şalaru.

     Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova a atenţionat publicul asupra faptului, că şansele pentru afirmare, oferite unui popor, nu pot dura la nesfârşit. „Ni s-a oferit o şansă în anii 90, am pierdut-o deoarece în 1994 s-a votat pentru Partidul Democrat Agrar, un partid al comuniştilor, după care lucrurile au început a merge iarăţi în sens invers, până am ajuns acolo unde suntem”, a spus Ghimpu. Preşedintele a condamnat minciuna şi atacurile la adresa României, care vin permanent din tabăra comunistă: „România ne-a fost întotdeauna alături când ne-a fost mai greu şi este aliatul nostru Nr.1 în aspiraţiile noastre de intergare europeană”.

     În opinia preşedintelui Ghimpu, fără sprijinul şi suportul României, pe plan bilateral dar şi multilateral, R. Moldova demult nu ar fi mai existat ca stat. Liderul PL a făcut un apel către toţi cetăţenii să înţeleagă foarte clar că drumul european al Republicii Moldova înseamnă dezvoltare, modernizare, prosperitate şi libertăţi democratice, iar pentru aceasta R. Moldova trebuie să se debaraseze de comunişti. „Votul din 28 noiembrie este unul crucial, Uniunea Europeană susţine Alianţa pentru Integrare Europeană şi doar votând pentru partidele democratice şi, în primul rând, pentru Partidul Liberal, R. Moldova şi cetăţenii ei pot avea viitor. Dacă nu scăpăm de comunişti, nu schimbăm nimic” a remarcat preşedintele Ghimpu. 

                                      VIDEO - Prezentarea echipei PL la Nisporeni