• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu: Din echipa PL fac parte adevărații fii ai neamului

    (foto)Mihai Ghimpu: Din echipa PL fac parte adevărații fii ai neamului

    12.11.2010  

    „Echipa PL este compusă din adevăraţi fii ai acestui neam, din oameni corecţi şi cinstiţi, care au venit în politică nu pentru a ajunge la putere şi a acumula avere, ci pentru a promova valorile democratice şi a readuce dreptatea şi adevărul pe acest pământ. Faceţi alegerea corectă şi acordaţi voturi de încredere pentru PL, un partid care ştie care sunt interesele şi nevoile cetăţenilor şi ştie cum să le apere, spre deosebire de alţi actori politici care vin în politică pentru a-şi rezolva problemele personale sau interesele de grup”. Acesta a fost mesajul adresat de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la o întâlnire electorală cu locuitorii satului Corjeuţi din raionul Briceni.

    Mihai Ghimpu s-a referit în discuţiile purtate cu localnicii atât la platforma electorală a PL, cât şi la soluţiile care se impun pentru depăşirea unor probleme sociale, economice sau juridice cu care se confruntă cetăţenii. Locuitorii satului Corjeuţi, dar şi a localităţilor învecinate veniţi la întâlnire, au semnalat mai multe abuzuri şi dificultăţi din diverse domenii pe care le întâlnesc, în special în sectorul agricol şi cel juridic. Totodată, sătenii au solicitat prezenţa observatorilor naţionali şi internaţionali la alegerile din 28 noiembrie 2010, menţionând că la alegerile anterioare au fost semnalate mai multe nereguli. De asemenea, un grup de elevi şi profesori din localitate au solicitat sprijin din partea Preşedintelui Mihai Ghimpu la construcţia unei şcoli în localitate, afirmând că cea care există este veche şi neîncăpătoare, fiind construită în 1936, iar în prezent numără peste 1 100 elevi.

    Mihai Ghimpu a specificat că în cei 8 ani de guvernare comunistă s-au acumulat mai multe probleme, o parte dintre ele grave chiar, dar au fost ascunse, iar cetăţenilor le era frică să le spună. Preşedintele PL a menţionat că partidul pe care îl conduce îşi asumă priorităţi de guvernare realiste care oferă soluţii pentru consolidarea statului de drept, dezvoltarea economică, eficientizarea sistemului de educaţie, sănătate, cultură, tineret şi sport, garantarea protecţiei sociale, modernizarea satului şi promovarea unei politici de integrare europeană a Republicii Moldova.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, cea mai mare realizare a Alianţei pentru Integrare Europeană la un an de la guvernare este demararea procesului de liberalizare a economiei, care este primul pas în dezvoltarea unui stat democratic. Preşedintele PL a subliniat că a existat o politică sovietică dirijată, de sărăcire a populaţiei prin foamete, colectivizare forţată etc., aceasta fiind ulterior regândită şi aplicată şi la noi de către comunişti. Totodată, Mihai Ghimpu a vorbit şi despre recenta desecretizare a arhivelor KGB. „Te înfiori să vezi cum cizmari, medici, profesori, toţi erau duşmani ai poporului sau spioni, fiind ulterior împuşcaţi sau condamnaţi la detenţie pentru 25 de ani. Şi comuniştii de acum spun că n-au nimic în comun cu comuniştii din trecut! De ce atunci n-au ridicat cel puţin un monument în memoria victimelor regimului sovietic de ocupaţie şi n-au oferit o medalie ostaşilor care au luptat în Armata Română, dar sunt cetăţenii noştri, şi au luptat pentru a-şi apăra pământul”. Mihai Ghimpu a precizat că PL doreşte schimbarea acestei situaţii şi stă în puterile Partidului Liberal pentru ca împreună cu cetăţenii să ducă schimbarea până la capăt.

                                      

                                     

                                    

                                   

                                   

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

                                   

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com